Sibiu: Continental dublează numărul de clase de învățământ dual la Colegiul Tehnic “Independența”

Continental va avea două clase de învățământ profesional dual la Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu. Compania a decis să dubleze, anul acesta, numărul de locuri disponibile pentru anul școlar 2019-2020.

O clasă va fi dedicată specializării Electronică și Automatizări, iar a doua specializării Electromecanică. Fiecare clasă va avea 25 de locuri. “Anul trecut, am fost surprinși de numărul mare de elevi ce doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare offline și online, și a celor peste 80 de vizite în școli, am avut peste 46 de aplicanți pentru 25 de locuri. La momentul respectiv, am decis suplimentarea până la 33 de locuri, pentru a oferi șansa cât mai multora să vină. Pentru că am văzut interes și pentru că suntem conștienți că un astfel de proiect poate avea un impact pozitiv în viața tinerilor, am decis ca pentru anul școlar 2019-2020 să înființăm nu una, ci două clase Continental”, declară Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

Pe lângă suplimentarea locurilor, Continental va investi și anul acesta în dotarea și modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs de la Colegiul “Independența”, dedicate învățământului dual. 15.000 de euro sunt planificați în acest scop.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Timp de trei ani, elevii înscriși în clasa Continental vor pune bazele electronicii și electromecanicii, și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. Ei vor beneficia și de un pachet de beneficii: o bursă lunară de 500 de lei – 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi, în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masă gratuită în cantina Continental, în perioadele de practică în companie, și precontract de angajare Continental, oferit imediat după afișarea rezultatelor.

“Pe lângă toate beneficiile oferite, avantajul învățământului profesional dual este acela că tinerii sunt într-adevăr pregătiți pentru o meserie. Orele de practică se desfășoară în companiile partenere și, astfel, cunoștințele practice se aplică în mediul real de muncă. Colegiul Tehnic <Independența> a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual și dorim să extindem și mai mult această zonă”, afirmă Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența”.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician, cu susținerea continuării calificării prin cursul de electromecanic în Academia Tehnică Continental sau prin continuarea studiilor la liceu, forma de învățământ: seral.

Înscrierile pentru clasa Continental au loc în 24, 25 și 26 iunie, iar cei interesați pot solicita mai multe detalii la numărul de telefon *4000 sau la 0269 221806 sau la adresa de email scoala.duala@continental-corporation.com.

Între 1999 și 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener în două joint-venture, în Iași și Slatina, şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share