Sibiu: Continental este partenerul principal al evenimentului “Sibiu 100. Centenarul României Mari”

Cel mai important agent economic din Sibiu este partenerul principal al evenimentului “Sibiu 100. Centenarul României Mari”, care va avea loc în 6 octombrie, în Piața Mare.

Prezentă la Sibiu din 2004, compania Continental a investit până acum peste 320 milioane euro în locație și este cel mai important agent economic din oraș, cu peste 4.000 de angajați. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în comunitate și a fost sponsor principal al unor evenimente importante atât pentru mediul de business, cât și pentru locuitorii Sibiului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Compania investește constant și în parteneriate strategice din aria educațională și contribuie la formarea viitorilor angajați. “Ne alăturăm, în calitate de partener principal, celui mai important eveniment ce va avea loc în Sibiu anul acesta. Sibiu 100 reprezintă pentru noi oportunitatea de a reitera ideea că fără trecut nu există viitor, că succesul se construiește cu timp și răbdare și este bazat pe principii solide”, declară Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

“Sibiu 100” își propune să recreeze atmosfera vizitei Generalului Henri Berthelot la Sibiu, din 2 ianuarie 1919, când trupele armatei române și o delegație franceză au venit în Transilvania, pentru a populariza ideea unirii Banatului și Transilvaniei cu regatul României. Sibiul a jucat un rol crucial la momentul respectiv. A avut rolul de capitală de facto a Transilvaniei și a găzduit guvernul și parlamentul provinciei. Astfel, Sibiul a fost o destinație însemnată dintr-o amplă campanie desfășurată de Berthelot în Transilvania, pentru promovarea ideii de unire a Transilvaniei cu regatul României.

Evenimentul din 6 octombrie este organizat de Primăria Municipiului Sibiu, în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” – partener strategic, Continental Automotive Systems – partener principal și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – producător. Programul zilei include momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibului”, corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” și corul de copii “Peda Sonora”. Publicul va putea viziona și un moment de video-mapping realizat de “Les Ateliers Nomad”, iar seara se va încheia cu un spectacol de muzică electronică în compania unor DJ cunoscuți.

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Compania își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share