Sibiu: Marquardt își extinde centrul de cercetare și recrutează 100 de software developeri, până la sfârșitul anului

În cei 13 ani de activitate în Sibiu, compania Marquardt a devenit unul dintre pilonii comunității de afaceri locale și regionale, cu o dezvoltare accelerată, bazată pe investiții de peste 180 milioane de euro.

Pornită la drum cu 56 de angajați, Marquardt Sibiu a avut parte de un succes deosebit: în 2010, 2011, 2012 și 2013, a cunoscut extinderi succesive ale fabricii cu diverse secții și module, cărora li s-a adăugat apoi o a doua fabrică, devenită operațională la finele lui 2015. În prezent, în cele două fabrici de la Sibiu lucrează în jur de 2.800 angajați.

O etapă importantă în evoluția companiei a avut loc în ianuarie 2008, când s-a înființat Centrul de Dezvoltare și Cercetare, care a implicat Sibiul în activitățile de dezvoltare și proiectare a noilor tehnologii Marquardt.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La nivel global, Grupul Marquardt a depășit 11.000 de angajați și își extinde portofoliul de produse de la industria automotive înspre domeniile eBikes, cel al bateriilor electrice și mobilității ecologice. Extinderea globală a Grupului Marquardt se va reflecta și în creșterea structurală a Centrului de Cercetare și Dezvoltare de la Sibiu, între 2019 și 2022.

“O inițiativă care va accelera creșterea capacității noastre inovatoare”

Industria automotive a devenit un mediu de business tot mai competitiv și mai dinamic, în care cercetarea și dezvoltarea sunt implicate în susținerea inovației și în managementul unui portofoliu tot mai complex de produse. Pentru a susține dezvoltarea globală, Marquardt a prevăzut, printre altele, o creștere a capacității Centrului R&D de la Sibiu.

Dr. Harald Marquardt, CEO Marquardt Group, a anunțat, anul acesta, în ianuarie, următorii pași în dezvoltarea companiei: “Planificăm să ne întărim în viitor, pentru a ne atinge enormul potențial ca experți în mecatronică inovatoare, gata să oferim soluții holistice clienților noștri. Vom continua să investim în inițiativele ce vor accelera creșterea și avansul capacităților noastre inovatoare”.

Prima etapă de extindere va avea loc pe parcursul acestui an, când Centrul R&D va angaja în jur de 100 de software developeri.

Birouri cu vedere spre Centrul Istoric

Odată cu această creștere, unele compartimente ale Centrului R&D Marquardt își vor transfera activitatea într-o clădire de birouri aflată în plin centrul Sibiului. Compania căutat noi spații de birouri, care să ofere angajaților o atmosferă deosebită de lucru.

Marquardt Sibiu va inaugura noile birouri din centrul Sibiului în 26 septembrie, ocazie cu care se va prezenta publicului un Demo Car – Mașina Viitorului, echipată cu tehnologiile produse de companie, care vor fi regăsite în automobile în viitorul apropiat.

Articolul anterior

98,2 la sută dintre salariaţii din România au contract de muncă pe perioadă nedeterminată

Articolul următor

Antreprenorul Octavian Bădescu părăsește rețeaua RE/MAX și lansează un nou model de business pe piața imobiliară

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share