Sibiu: Școala de Bucătari Adi Hădean dă startul înscrierilor pentru ediția a II-a

Foto: Dumitrița Albu / Asociația Adi Hădean

Tinerii din Sibiu, care își doresc o carieră în gastronomie, dar nu dispun de posibilități financiare, beneficiază de un program anual, gratuit, derulat de Asociația Adi Hădean, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga (ULBS), Asociația Rotary Club și restaurante de top din Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari Adi Hădean va începe în toamnă. Înscrierile se fac pe adresa office@adihadean.ro, până pe 8 octombrie. Aplicația trebuie să conțină un CV, împreună cu motivația participării în proiect și declarația pe propria răspundere că veniturile cumulate ale familiei nu depășesc 1.000 de lei pe membru de familie. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani, absolvenți de liceu și care îndeplinesc condiția venitului scăzut.

A doua ediție a Școlii de Bucătari începe cu orele de teorie susținute de colectivul de profesori ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, din cadrul ULBS. Practica va demara în primele luni din 2018. Cei zece cursanți ai Școlii de Bucătari vor avea ocazia să învețe în bucătăriile unor restaurante consacrate din Sibiu: Hotel Hilton, Jules Restaurant, La cuptor, Max Restaurant și Syndicat Gourmet.

Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe durata unui an universitar. Cursanții selectați vor mai avea ocazia să lucreze alături de chef Hădean, în cadrul evenimentelor pentru care acesta gătește, iar la finalul programului vor primi o recomandare care să ateste participarea lor în proiect. Prima ediție s-a încheiat în luna iunie. Cei nouă absolvenți au primit deja oferte de colaborare din partea restaurantelor partenere.

 

Cele mai importante noutăți din domeniul Resurselor Umane pot fi găsite și pe pagina noastră de Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share