Cel mai important dealer Nissan din România își schimbă strategia de angajare – atitudinea, înaintea experienței

Compania BADSI va aborda o nouă strategie de atragere și retenție a personalului, după ce a lansat, în vara acestui an, programul Hire for attitude, care pune atitudinea candidaților mai presus de experiența profesională.

Programul propune o abordare diferită a procedurii de angajare, care permite candidaților să se dezvolte profesional, în timp ce verifică dacă sunt compatibili cu valorile companiei. Hire for attitude are în vedere trei direcţii – practică, autenticitate şi feedback -, în timp ce urmăreşte atingerea mai multor obiective: crearea unei imagini clare şi motivante despre activitatea BADSI, deprinderea rapidă de abilităţi practice pentru viitorul job și  îmbunătăţirea continuă a procesului de inducţie. “Am analizat top performerii din BADSI şi am observat că diferența nu constă în studiile terminate şi experiența anterioară, ci în valorile şi modul în care oamenii se raportează la ideea de performanță. Prin urmare, am conceput un formular de aplicare care conține întrebări construite astfel încât să identificăm tineri cu atitudinea potrivită, pentru completarea echipei. Deja m-am întâlnit cu opt respondenți şi am început colaborarea cu patru dintre ei. Nu au ocupat un post anume la început, ci au fost lansați în dezvoltarea unui proiect antreprenorial propriu. După patru luni de implementare, am ales împreună cu ei postul potrivit în cadrul BADSI”, declară Paul Badea, CEO BADSI.

Doi dintre cei patru tineri care au participat la programul Hire for attitude s-au alăturat ca membri permanenți ai echipei BADSI și și-au descoperit pasiunea de a lucra în departamentele Aftersales-Fleet Management şi Fleet Sales. “La început am crezut că, dacă le dăm noilori recruți un proiect pe care să-l dezvolte, vom stimula spiritul antreprenorial şi îi vom putea diferenția pe cei care îşi însuşesc activitatea, față de cei mai puțin descurcăreți. Ne-am dat seama că obținem rezultate mult mai bune dacă oferim o listă cu atribuții simple, ce nu pot fi acoperite în mod normal (preluări-predări de vehicule, auditarea bazei de date de clienți, organizarea datelor din cloud), şi le delegăm aceste task-uri încă de la început”, adaugă Paul Badea.

Dealerul autorizat Nissan este în căutarea unor oameni dornici să acumuleze cât mai multe cunoștințe și să se implice în activitate, iar la sfârșitul programului de lucru zilnic să părăsească sediul satisfăcuți. De aceea, înscrierile în programul Hire for attitude sunt încă deschise, iar formularul este disponibil aici. Candidații pot opta să lucreze în diverse departamente, în funcție de cariera pe care doresc să și-o construiască: Marketing, Retail Car Sales, Fleet Sales, Aftersales-Fleet, Smartogo development.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share