Sindicaliștii din Sănătate cer suspendarea malpraxisului pe perioada pandemiei

REVENDICĂRI. Sindicaliștii solicită Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului inițierea, în regim de urgență, a unui proiect de lege/ ordonanță de urgență pentru modificarea legii 95/2020 în privința regulilor aplicabile malpraxisului profesional.

Federația “Solidaritatea Sanitară” solicită suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului, introducerea imunității profesioniștilor din sănătate și prelungirea perioadei de valabilitate a polițelor de asigurare.

Sindicaliștii solicită Guvernului, Ministerului Sănătății și Parlamentului inițierea, în regim de urgență, a unui proiect de lege/ ordonanță de urgență pentru modificarea legii 95/2020 în privința regulilor aplicabile malpraxisului profesional, pe întreaga durată a pandemiei COVID-19, inclusiv retroactiv).

Potrivit federației, modificările introduse prin acest proiect de lege ar trebui să aibă ca efect suspendarea prevederilor aplicabile malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei COVID-19, pentru toți profesioniștii din sănătate, introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe durata pandemiei și relungirea perioadei de valabilitate a polițelor de asigurare, proporțional cu perioada de suspendare a prevederilor aplicabile malpraxisului profesional, respectiv suspendarea obligației de încheiere a asigurării de malpraxis (prevăzută de art. 667, alin. 1 din legea 95/2006) pe perioada pandemiei.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Sindicaliștii își justifică cererile prin desele schimbări apărute în timpul stării de urgență și de alertă, prin doza mare de incertitudine specifică pandemiei, prin lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care se confruntă cadrele medicale. Ei spun că s-au inspirat din modelele oferite de alte țări, în care s-a renunțat la malpraxis în timpul pandemiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share