Skanska aduce spiritul suedez în clădirile de birouri din România

Sommarstuga – casa de vară tradițională suedeză – a fost punctul de plecare în regândirea și reproiectarea recepțiilor din clădirile de birouri Skanska.

Prin colaborarea cu Henning Larsen, studio de arhitectură danez, de renume mondial, Skanska creează în clădirile sale de birouri un spațiu în care se reflectă stilul de viață suedez. “La Henning Larsen ne propunem să oferim soluții de proiectare ce determină egalitatea, inovarea și funcționalitatea. Cu experiența pe care o avem în a inova și a redefini cultura  companiei într-un design arhitectural, suntem convinși că dispunem de mijloacele necesare pentru a transmite spiritul scandinav  Skanska în Europa Centrală și mai departe”, spune Viggo Haremst, Partener și Director de Design, Henning Larsen, de la biroul din München.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Studioul de arhitectură a creat un stil de design ale cărui caracteristici principale sunt flexibilitatea și adaptabilitatea. Conceptul din spatele noului tip de lobby din clădirile de birouri Skanska poate fi ușor adaptat la specificul fiecărei viitoare clădiri din portofoliul companiei. Totuși, există caracteristici comune pentru toate recepțiile inspirate de Sommarstuga. Designul se bazează pe câteva elemente-cheie: o lumină caldă și reconfortantă, materiale naturale, spații proiectate pentru întâlniri și odihnă și deschidere către comunitățile locale.

Primul lobby proiectat împreună cu Henning Larsen este implementat într-un proiect de birouri Skanska din Varșovia: blocul turn din Complexul Spark. Spark este primul proiect de birouri din Polonia care obține certificarea WELL, cu livrare în trimestrul patru al acestui an. Celelalte proiecte din CEE vor continua această strategie.

În România, Skanska dezvoltă proiectele Campus 6 și Equilibrium. “Clădirile de birouri dezvoltate de Skanska au la bază elemente de design scandinave care, împreună cu amenajarea spațiului, oferă o varietate de funcționalități. Alegerea de a reinventa recepția poate părea inedită. Este o zonă cu un potențial extraordinar și ne-am dorit să-i redefinim rolul și să modelăm acest spațiu, considerat de tranziție, într-unul autonom, căruia să-i imprimăm un scop specific. Obiectivul este ca recepțiile clădirilor Skanska să devină spații si mai primitoare, destinate socializării”, spune Aurelia Luca, Managing Director Skanska România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share