Soluția pentru supraviețuire a unei companii care a redus producția cu 60 la sută, în ultimele luni: “atacă” noi piețe

Compania Wingsrom Flying Quality Products, care estima să ajungă la afaceri de 14 milioane de euro, în 2020, atacă noi piețe, pe fondul pandemiei. Anul trecut, Wingsrom a raportat o cifră de afaceri de nouă milioane de euro.

Fondată în 2012, inițial ca furnizor strategic al unui mare producător de motoare pentru avioane, Wingsrom Flying Quality Products are ca obiect de activitate prelucrări mecanice prin diferite procese pe mașini cu comandă numerică, de strunjire, frezare, finisare, marcare, alte activități conexe (măsurători 3D, metalografie, control nedistructiv), incluzând câteva procese speciale. Compania are astăzi peste 150 de angajați.

Starea de urgență a adus tot mai multe probleme antreprenorilor din țară. Dacă multe firme au decis să-și trimită angajații acasă și să pună lacăt pe afacere, Ronen Navick (foto) a hotărât să-și reinventeze strategia de business. “Continuăm să credem în acest business, chiar dacă momentul de față nu este cel mai prielnic pentru compania noastră. Pe noi ne-a afectat extrem de tare această perioadă, în contextul în care volumele de producție au fost reduse cu 60 la sută. Pe durata stării de urgență, am produs continuu și nu am putut beneficia de facilități din partea statului, pe urmă volumele ne-au scăzut dramatic. Cum nimic nu se obține ușor, facem eforturi uriașe pentru a ne repoziționa pe piață și ne îndreptăm spre alte industrii, având în vedere că aviația suferă, pentru că vrem să ne păstrăm angajații pe care i-am format cu greu”, arată CEO-ul Wingsrom.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

În opinia sa, Wingsrom poate acoperi mai multe sectoare de piață și spune că este pregătit pentru oportunități și provocări noi. “Suntem pregătiți să colaborăm cu companii din industrii precum cele auto, medicale, de energie și tehnologie ecologică, în principal din Europa și Orientul Mijlociu. Deținem o vastă experiență în industria aviatică, în special în prelucrarea materialelor pentru orice tip de cerere disponibilă pe piață”, mărturisește omul de afaceri israelian, care în urmă cu opt ani a pariat pe România și și-a deschis un business aici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Wingsrom Flying Quality Products se mândrește cu echipamente de strunjire și de frezat de ultimă generație, marca Okuma CNC, unul dintre cei mai buni producători din lume, care permite companiei să asigure obținerea unor produse la standarde internaționale. Aici, sunt folosite echipamente de tipul LB2000EX și LB3000EX în diferite configurații, dar și MULTUS B300 II, prevăzut cu o magazie de scule disponibile pentru operațiunile pe care le poate desfășura.

Departamentul de frezare al companiei funcționează pe baza a cinci echipamente Okuma MU400VA cu cinci axe, trei Okuma MB4000 cu patru axe și palete, și un echipament Okuma MB46 cu trei axe. Toate echipamentele sunt susținute de un software complet integrat Master Cam și patru CMM dedicate pentru corelarea modelelor 3D în timpul dezvoltării, producției și inspecției dimensionale.

Calitatea produselor obținute poate fi testată prin metodele de verificare a durității la nivel micro și macro. Această activitate, auditată și aprobată de NADCAP, se desfășoară în laboratorul metalografic, dotat cu aparatură de ultimă generație. Compania deține certificările ISO 9001, AS 9100, dar și NADCAP pentru control nedistructiv și control de duritate, și se află în proces de a primi certificarea ISO 13485.

Ronen Navick a absolvit una dintre cele mai renumite facultăți din Israel, Techinon University – Haifa, și un GMP la Harvard. A fondat Wingsrom Flying Quality Products în 2012 și are aproape 25 de ani de experiență în industria producătoare de aeronave. Anul trecut, compania pe care o conduce a raportat afaceri de nouă milioane de euro, mai mult cu 27 la sută față de 2018. Planurile sale nu se opresc aici, în contextul în care, în trei ani, vrea ca Wingsrom să depășească un rulaj anual de 25 de milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share