Spitalul Județean din Oradea va avea o nouă unitate de primiri urgențe, de săptămâna viitoare

Lucrările de construcție a noii Unități de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean din Oradea s-au finalizat. În câteva zile, se vor semna toate documentele necesare recepţiei şi autorizării spațiului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, până la sfârșitul săptămânii viitoare, personalul medical, care azi preia pacienții în containerele din parcarea spitalului, se va muta în noul spaţiu. “Sunt convins că în noile condiții, având spații suficiente, toate circuitele medicale fiind asigurate, cu dotări de ultimă generație, asistenții şi medicii care vor prelua urgențele vor asigura pacienților servicii medicale de calitate”, spune Ilie Bolojan, cel care a condus Oradea, ca primar, între 2008 și 2020.

Noua UPU are 56 de paturi. Pacienţii cu afecţiuni grave beneficiază de boxe individuale. Această unitate, printre cele mai moderne din ţară, este prima din România care are o sală de decontaminare şi o sală de resuscitare. Este dotată și cu un izolator pentru pacienţi în stare critică, ce va putea fi folosit pentru bolnavii de Covid-19.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Investiţia este rezultatul unui parteneriat între Spitalul Judeţean, Ministerul Sănătăţii şi Primăria Oradea, o investiție de circa 32 milioane de lei. 58 la sută din această valoare este asigurată de Ministerul Sănătății, iar 42 la sută de Primăria Oradea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Înapoi în viitor: cum afectează reapariția graniței dintre UE și Marea Britanie mobilitatea salariaților?

Articolul următor

Directorul general al Transgaz a câștigat 1,292 milioane de lei net, anul trecut

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share