Banner

Spre viitor, cu toată puterea

Acum un an, am venit în România și am preluat administrarea și dezvoltarea strategică a companiei Star Transmission Cugir. Încă de la început, m-am simţit foarte bine aici, atât în plan privat, cât și în plan profesional.

Bernd Krottmayer

Director general @ Star Transmission

Cel mai mult m-a impresionat atitudinea deschisă, cordială, a oamenilor, care au luptat cot la cot, zi de zi, alături de echipa managerială,  pentru a produce și livra componente și cutii de viteză de cea mai bună calitate. Aceste lucruri ne-au sudat și ne-au făcut să fim o mare familie – nu degeaba, sloganul companiei este „STC is more than work“. Acest slogan ne motivează să obţinem performanţă și ne dă șansa, pe lângă presiunea existentă în producţie, să dezvoltăm compania și să extindem gama de produse, astfel încât să satisfacem cerinţele clienţilor noștri.

Dezvoltare continuă înseamnă mai mult decât extinderea unui câmp de activitate. Mai mult, se referă la nevoile și cerinţele clienţilor noștri și la dezvoltarea lor strategică. Din acest motiv, anul trecut, am decis ca dezvoltarea STC să se realizeze pe trei direcţii: 1. Domeniul tradiţional, reprezentat de „Producţia de componente pentru motoare și cutii de viteză“, pe care îl optimizăm, eficientizăm și stabilizăm continuu, pentru a ne păstra poziţia costurilor reduse pe piaţă.

Al doilea domeniu – așa-numitul „Centru tehnologic“, unde producem dispozitive, prototipuri, piese pentru serie mică și oferim servicii de inginerie – își va păstra și el nivelul actual de profesionalism. Acest domeniu îl folosim pe de o parte intern – pentru proiectarea și producerea dispozitivelor și sculelor, pe de altă parte ca bază de calificare pentru noii angajaţi. Acest sistem dual le înlesnește acestora intrarea în domeniul construcţiei de autovehicule. Este foarte important pentru noi să generăm muncitori calificaţi, cu perspective de viitor. Programul „Pregătire duală“ este o iniţiativă a firmelor germane din Transilvania, grupate în „Clubul economic german“. Sprijinim și oferim tinerilor posibilitatea de a studia și de a efectua practica, în același timp, în compania noastră. De asemenea, le oferim angajaţilor posibilitatea de a se perfecţiona la Daimler AG, în Stuttgart.

Dacă îţi stabilești în minte o imagine a viitorului luminoasă și fericită, te plasezi într-o stare care te va conduce la obiectivele tale.

Norman Vincent Peale

Punctul forte al dezvoltării companiei constă în punctul 3, și anume în montarea agregatelor pentru cutia de viteză. Odată cu începerea montării cutiei de viteză de schimb, la Sebeș, în 2011, am intrat într-o nouă etapă a dezvoltării. STC a făcut un pas imens în faţă. Anul acesta, ne așteaptă alte provocări. Un alt mare proiect bate la ușă. Un proiect ce va însemna pasul de legătură spre producţia în serie a cutiilor de viteză. Datorită acestor proiecte importante, atât noi, cât și clienţii noștri, putem spune, cu încredere, că viitorul arată bine.

Responsabilitatea socială este importantă

Fiind o companie care are mai mult de zece ani de existenţă pe piaţa din România, suntem conștienţi de responsabilitatea pe care o avem faţă de regiune și sprijinim diverse acţiuni și proiecte sociale. Ne-am implicat mai ales în proiecte legate de educaţie, achiziţionarea de aparatură medicală, proiecte culturale și de protecţie a mediului, dar ajutăm și instituţiile din această regiune.

Investim în viitorul dumneavoastră

Dorinţa de a oferi stabilitate în producţie, de a ne perfecţiona, precum și experienţa angajaţilor, alături de procesele profesionale ale Daimler AG, sunt calităţi ce ne menţin atractivi pentru clienţii noștri. Astfel, putem oferi locuri de muncă în această zonă. Voi lupta cu toate forţele mele pentru ca aceste lucruri să rămână valabile și în viitor.

articol publicat în sb.business – ediţia de primăvară 2014

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share