Banner

Studenții din Cluj-Napoca și-au construit propria platformă de recrutare

Tinerii care studiază la Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au la dispoziţie un nou instrument de angajare, prin intermediul platformei careers.csubb.ro, lansată de Consiliul Studenților din UBB (CSUBB), alături de LolaTech. Scopul său este acela de a facilita angajarea sau identificarea oportunităților de internship, în funcţie de domeniile specifice de studiu.

Proiectul este parte a strategiei elaborate de Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai pentru crearea unui cadru adecvat de sprijinire, dezvoltare și încurajare a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților UBB, în primii trei ani de la absolvire, strategie în care se încadrează şi înfiinţarea Societății Antreprenoriale Studențești a Universității Babeș-Bolyai.

“Platforma vine ca parte componentă a unui pachet de proiecte inițiate de CSUBB, proiecte menite să sprijine studentul de la începutul primului ciclu de studiu până când se află în grupul de alumni. Platforma este strâns legată  de proiectul lansat de CSUBB privind Societățile Antreprenoriale Studențești, dar și de un proiect de practică, pe care, cel mai probabil, îl vom lansa la sfârșitul acestui an. Sperăm că inițiativele noastre le vor fi cu adevărat de ajutor studenților și așteptăm integrarea unui număr cât mai mare de tineri în rândul beneficiarilor acțiunilor noastre”, afirmă Cătălin Hădadea, prefectul studenților Universității Babeș-Bolyai.

Coordonatorii proiectului precizează că nu este vorba despre o platformă obișnuită de joburi, ci despre una dedicată în totalitate studenților. “Noi încercăm în permanență să creștem gradul de angajare în domeniul absolvit. Prin intermediul acestei platforme, absolvenții sau viitorii absolvenți pot să-și caute un loc de muncă folosind ca parametru de căutare chiar profilul lor. Am vrut și să avem un mediu în care companiile să poată adăuga ușor anunțuri, fără a mai fi limitate de diferite constrângeri”, subliniază coordonatorul proiectului, Andrei Tecsi.

Detalii suplimentare despre noul proiect al CSUBB pot fi obținute de la coordonatorul proiectului, Andrei Francisc Tecsi, la adresa de mail andreifrancisc00@yahoo.com.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share