Școala Informală de IT lansează primul program educațional de “HR în IT”

Programul ce va fi lansat în aprilie, la Cluj-Napoca, este dedicat persoanelor care activează în domeniul Resurselor Umane, în firme IT și non-IT,  care doresc să se specializeze în procesele de HR dedicate industriei de IT.

“HR în IT” reprezintă un nou demers marca Școala Informală de IT, prin care reprezentanții instituției doresc să ajute companiile de IT și specialiștii de HR să ajungă la un numitor comun, din punct de vedere profesional. Mai exact, scopul programului este ca responsabilii HR din companii să evolueze în stabilirea unui set de bune practici moderne în departamentele de Resurse Umane, în acord cu cerințele din ziua de azi ale industriei de IT.

Programul educațional așteaptă persoane cu o minimă experiență în domeniul HR, în companii IT sau non-IT. Andreea Mare, Răzvan Voica și Anca Cosma vor fi mentorii sub îndrumarea cărora se va desfășura acest demers. Fiecare dintre ei are o experiență bogată în activități de IT Recruitment, Human Capital Management sau Talent & Performance Management și Training. “Departamentul de HR este vital în orice companie, dar mai ales într-una de IT, unde cerințele de recrutare sunt deosebit de specifice. Impulsul de a crea și de a implementa acest program a venit chiar din piața de IT. Este un proiect gândit pentru nevoile existente acum pe această piață. Mulți manageri se lovesc de lipsa de cunoștințe practice și teoretice a personalului de HR, în ceea ce privește domeniul IT”, explică Răzvan Voica (foto), Managing Partner la Școala Informală de IT.

Prin intermediul programului “HR în IT”, mentorii își doresc să-i învețe pe cursanți care este și ce anume presupune întreg spectrul de procese de HR specifice unei companii de IT. Se va pune accent pe latura practică a acestui domeniu, prin  exemple specifice, studii de caz și bune practici relevante. Pe durata programului, va fi derulat un proiect practic: stabilirea unei strategii integrale de HR, pentru o companie de IT.

Primul pas: un interviu

Programul are o durată de două luni, cu câte două sesiuni săptămânal. Sesiunile au loc după ora 18. Curricula, care poate fi accesată online, cuprinde noțiuni de Recruitment & Selection, Change Management, Motivation & Retention sau Offboarding. Admiterea în cadrul programului se face printr-un interviu cu reprezentanții Școlii Informale de IT. “Discuția se va orienta în jurul experienței candidatului, dar și a nevoii și așteptărilor setate, pe care le are de la programul nostru educațional. Vom avea în vedere motivația pentru alegerea unui astfel de program, precum și valoarea adăugată pe care această experiență ar putea s-o aibă pentru profesia sa. Astfel, este asigurată o echilibrare a nivelurilor de cunoștințe și experiență a cursanților admiși, de înțelegere a domeniului, dar și de motivare”, declară Anca Cosma.

În ianuarie, Școala Informală de IT a primit titlul Education Program of the Year, oferit de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), după ce în noiembrie 2016 a fost recunoscută drept The most oustanding educational tech program, la Cluj Tech Industry Award. Este un proiect de educație alternativă și reconversie profesională, axat pe educație prin mentorat, inițiat în 2013, la Cluj-Napoca. În cei trei ani de activitate, proiectul a fost dezvoltat și în București, Timișoara și Iași. Peste 2.000 de persoane au beneficiat de programele de mentorat și educație alternativă oferite în cele patru orașe. Programele sunt structurate pe trei niveluri de cunoștiințe – inițiere, pregătire și specializare. Înscrierile pentru programul educațional “HR în IT” sunt deschise și se pot face online.

Articolul anterior

Menținerea angajaților implicați, cel mai greu lucru pentru funcția de HR

Articolul următor

Continental: premiu de la Ford, pentru furtunurile fabricate la Nădab

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share