Banner

Summer Job în BCR: 50 de elevi pot să câștige bani de buzunar, la vară, în cea mai mare bancă din România

Foto: plazaromania.ro

Banca Comercială Română (BCR) lansează, pentru cel de-al șaptelea an consecutiv, programul Summer Job în BCR, singurul proiect de educație financiară cu o componentă de internship, adresat elevilor de liceu care au peste 16 ani.

Programul se desfășoară în toată țara, în iulie și august, timp în care liceenii au posibilitatea să lucreze, plătiți, în cadrul sucursalelor BCR. Cei 50 de participanți vor învăţa din practică noţiuni de educaţie financiar-bancară, vor câştiga bani de buzunar şi vor învăţa cum să îi administreze responsabil. “Experiența trăită în programul Summer Job a fost una specială: am învățat multe lucruri noi de la angajați cu experiență, care m-au tratat ca pe un coleg de-al lor. Am văzut cum e să muncești și să îți asiguri singur banii și, nu în ultimul rând, m-a ajutat să-mi fac o idee despre viitoarea mea carieră”, spune Andrei Aldea, elev în București, participant la ediția din 2016.

În cadrul programului Summer Job, peste 350 de liceeni au lucrat, în ultimii șapte ani, într-o sucursală BCR, și au învățat cum să își cheltuiască banii responsabil. “Am beneficiat de program doi ani la rând. Aici am avut primul contact cu mediul financiar-bancar și am fost îndrumată de doi mentori specialiști, care și-au lăsat amprenta asupra dezvoltării mele, atât cea personală, cât și cea profesională. Atmosfera din bancă și întregul personal m-au ajutat să-mi dau seama că, pe viitor, îmi doresc o carieră în domeniul bancar. În prezent, sunt studentă la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori”, mărturisește Ioana Radu, din Buzău.

Pentru a se înscrie în competiție, liceenii trebuie să urmeze doi pași simpli, care îi vor ajuta să acumuleze cunoștințe de educație financiară, dar și să ajungă la convingerea că sunt persoanele potrivite pentru a lucra în BCR, timp de două luni. În prima etapă, până în 29 mai, trebuie să acceseze platforma de cursuri online Laboratorul de Cariere, să-și facă un cont și să parcurgă modulul Inteligența financiară pe înțelesul tuturor. Aici își vor evalua inteligența financiară, vor învăța cum să-și calculeze bugetul personal, cum să-și seteze obiective financiare și își vor conștientiza comportamentul financiar. După finalizarea modulului, se vor califica în etapa a doua de selecție, care se va derula între 29 mai și 15 iunie. Cei care nu parcurg integral modulul nu pot trece în etapa următoare a competiției.

În cea de-a doua etapă, liceenii vor realiza o lucrare în limba română, cu tema “Cine sunt eu?”, în care trebuie să spună, într-un mod cât mai onest, creativ și original, care sunt abilitățile, calitățile sau talentele care îi recomandă să facă parte din echipa celei mai mari bănci din România. Argumentația poate fi un eseu, o prezentare, un film, un videoclip sau o înregistrare audio. Este permis, practic, orice mijloc de exprimare, cu condiția ca materialul să nu depășească 5 MB și să fie trimis pe adresa summerjob@bcr.ro, până în 15 iunie.

DESPRE BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

Membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital) şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și băncilor de locuinţe. BCR este banca nr. 1 după valoarea activelor (14,8 miliarde de euro) și după numărul de clienţi, ca şi pe segmentele de economisire şi creditare.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 22 de centre de afaceri și 18 birouri mobile, dedicate companiilor, şi 513 unităţi retail, localizate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul UE. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți, în 2.700 de filiale din șapte țări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale de 206,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,18 miliarde de euro și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2 la sută.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share