Târgu Mureș: Azomureș pune umărul la achiziția unui aparat de testare a coronavirusului la Spitalul Clinic Județean

Foto: Martin Lopez

Azomureș contribuie financiar la achiziția de către autoritățile sanitare mureșene a unui echipament complet pentru efectuarea testelor de depistare a noilor cazuri de Coronavirus.

În urma apelului lansat de Spitalul Clinic Județean Mureș, Azomureș sprijină achiziția unui echipament complet de testare specific pentru COVID-19. Aparatura va fi folosită în paralel cu echipamentele existente în acest moment în clinici din alte orașe, va permite scurtarea timpului de diagnosticare și va îmbunătăți rata de răspuns a autorităților.

“Am decis să ne alăturăm acestui demers fără nici o urmă de ezitare. Sunt conștient că traversăm o perioadă foarte dificilă, iar comunitatea târgmureșeană are nevoie acum de suport. Sistemul medical trebuie sprijinit în această perioadă, iar medicii și personalul sanitar sunt în prima linie, în această luptă. Și noi, la Azomureș, am luat o serie de măsuri suplimentare de siguranță și analizăm cu foarte multă atenție tot ce se întâmplă”, declară Harri Kiiski, director general la Azomureș.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Echipamentul achiziționat are circuit deschis (pot fi utilizați reactivi de la mai mulți producători pentru determinarea probelor), fapt important în acest moment, în care, la nivel mondial, cererea de astfel de reactivi este uriașă. Aparatura poate prelucra 50 de probe simultan, iar timpul total de prelucrare este de 7-8 ore. Aparatură similară există în laboratoare de cercetare, însă multe dintre ele pot prelucra doar un număr mic de probe, respectiv o probă într-o oră, la care se adaugă timpul de manipulare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share