TE Connectivity, un lider mondial în tehnologie, semnează Carta Diversității din România

Prezent de trei ani pe piața muncii din România, ca dezvoltator și producător de top în materie de senzori pentru domeniul aviației, aplicațiilor industriale, tehnologiei medicale, energiei, comunicațiilor de date și locuinței, TE Connectivity este al doilea semnatar al Cartei Diversității în Timișoara și se numără printre cei 125 de semnatari în România.

La Timișoara, grupul TE își mărește echipa permanent și reunește peste 150 de angajați specializați în Producție, Inginerie Producție și Calitate, Aprovizionare și Logistică, Mentenanță. Filiala din Timișoara reprezintă o investiție pe termen lung, ce propune noi oportunități în carieră și sprijinul unei economii puternice la nivel național. ”TE se orientează spre oameni și îi conectează la valorile principale care susțin succesul unui angajator de top: integritate, muncă în echipă, responsabilitate, inovație. În TE, încurajăm și îmbrățișăm perspectivele diferite și dorim să amplificăm puterea acestor diferențe care ne ajută să construim o lume mai sigură, durabilă, productivă și conectată”, transmit reprezentanții companiei.

Ca un nou pas în menținerea, susținerea și capacitarea resursei umane, TE aderă oficial la principiile Cartei Diversității, ca model de bună practică și valorificare a potențialului uman, indiferent de vârstă, gen, rasă, religie, orientare sexuală, condiții fizice, background cultural sau țara de origine. “Suntem mândri să semnăm Carta Diversității, alături de toate organizațiile care împărtășesc valorile noastre. Diversitatea și incluziunea ne ajută să vedem perspectivele diferite și să creăm un mediu care încurajează creativitatea, colaborarea și excelența. Este angajamentul nostru din momentul inaugurării TE în Romania”, spune Iulian Treta (foto), Site Operations Manager.

Semnarea Cartei reprezintă un punct de plecare valoros pentru organizațiile ce doresc să se angajeze în accepțiunea diversității și oferă un cadru de dezvoltare a politicilor existente la locul de muncă. Incluziunea stabilește un mediu colaborativ, de susținere și respect, care crește participarea și contribuția tuturor angajaților. Incluziunea și  diversitatea elimină toate barierele, discriminarea și intoleranța și valorifică accesul egal la șanse, munca în echipă și colaborarea, accentul pe inovație și creativitate, reprezentarea diversității la toate nivelurile organizației, educație și conștientizare constantă. “În TE, ne dorim un mediu in care toți angajații simt că aparțin, sunt respectați și simt că vocea lor contează. Lucrăm împreună, indiferent de poziția ocupată. Prin angajamentul nostru pentru un mediu de lucru inclusiv și divers, continuăm să constuim o echipă puternică și implicată”, explică Alina Kerekes, HR Manager.

TE se bazează pe circa 80.000 de angajați, incluzând peste 7.500 de ingineri, care lucrează alături de clienți din aproape 140 de țări.

Articolul anterior

Două treimi dintre români sunt dispuși să se recalifice în profesii noi, în urma pandemiei

Articolul următor

Miruna Smeureanu, Marketing Director la Coca-Cola România, trece la următorul nivel: va coordona activitățile de marketing ale companiei în 9 țări

Articole din aceeași categorie
Total
267
Share