Techsylvania transformă Clujul în capitala europeană a tehnologiei

Peste trei zile, Clujul devine capitala europeană a tehnologiei. Techsylvania își deschide porțile și prezintă speakeri renumiți, precum Tom Mueller, de la SpaceX, și oferă o investiție de 100.000 de euro celui mai valoros startup.

A VI-a ediție a evenimentului care pune din nou România pe harta mondială a tehnologiei propune în acest an un format inedit, într-o nouă locație. Evenimentul se desfășoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, între 8 și 11 iunie, și cuprinde hackathon-ul, conferința propriu-zisă, workshop-uri, sesiuni Q&A și evenimente satelit.

Participanții vor avea ocazia de a vedea, în premieră în România, prezentări ale unor invitați de excepție. Din partea SpaceX, co-fondatorul Tom Mueller va împărtăși visul etern al omenirii de a trimite echipamente și oameni în spațiul cosmic. Organizatorii l-au invitat și pe François Chopard, fondatorul Starburst, primul accelerator pentru startup-uri din domeniul aerospațial. El va inspira publicul vorbind despre experiența sa impresionantă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În total, 60 de speakeri vor oferi un conținut de calitate în 100 de prezentări. Cei 3.000 de participanți provin din mediul corporate, dar și din toate domeniile antreprenoriatului, de la tehnologie și IT la investitori și CEOs din companii cheie. Startup-urile vor avea 20 de spații expoziționale dedicate, după modelul Techcrunch Disrupt și CES.

Speakeri cu experiență, din companii de valoare, vin să stimuleze investițiile în zonă

Printre cei care vor susține prezentări sau consilia startup-urile în Startup Avalanche sunt investitori ale unor fonduri venture capital ce depășesc bugetul orașului Cluj-Napoca de 500 de ori și chiar de 15 ori bugetul de investiții al României în 2019. Lideri ai investițiilor de pe principalele piețe financiare mondiale vor participa la eveniment și vor focusa atenția asupra ecosistemului creat la Cluj-Napoca și potențialelor oportunități de investiții din țară.

Fang Yuan, vicepreședinte Baidu Ventures, Sakshi Chhabra Mittal, vicepreședintele Softbank Vision Fund, și Abdullah Al-Shaksy, co-fondator și CEO al Phaze Ventures, se vor alătura celor peste 20 de investitori care vor participa la Techsylvania 2019.

Consultanți de renume vor aduce la Techsylvania imaginea profesioniștilor care sunt în spatele succesului unor companii inovatoare. Din partea TechCrunch, John Biggs, autorul celei mai celebre cărți despre blogging, și Don Lothrop, fondatorul PressOne, vor reprezenta instituții media globale și vor ridica ștacheta prezentărilor.

Participanții se pot înscrie gratuit la cele peste 30 de evenimente satelit care se vor organiza și în afara sediului central de la Sala Polivalentă – BT Arena. De la realitate virtuală, aplicată în domeniul medical, sau concepte inovatoare de design, toate evenimentele satelit vor aduce o savoare specială atmosferei propuse de realizatorii Techsylvania.

“Am invitat nu doar lideri de companii globale, ci și reprezentanți ai unor companii românești cu care ne mândrim. Fie că vorbim de companii din domeniul financiar bancar sau din domeniul serviciilor medicale, prezența poveștilor de succes din ecosistemul local sunt un semnal evident că România reprezintă o oportunitate inedită pentru investiții. Participanții vor găsi în Techsylvania un eveniment în continuă creștere, care atrage atenția prin temele inedite propuse și prin speakerii de valoare prezenți”, declară Camelia Trusmei, Head of Operations Techsylvania.

Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor, organizată în parteneriat cu Risky Business, nu lipsește nici în acest an din agenda Techsylvania. După trei ani în care cel mai bun proiect a câștigat o excursie de nouă zile în Silicon Valley, unde a avut șansa să interacționeze cu investitori de top, potențiali clienți și parteneri, în 2019 startup-urile înscrise vor avea parte de un nou premiu: o investiție de 100.000 de euro. În acest an, Startup Avalanche este susținut de platforma Roca, cu ocazia lansării pe piață a Roca X, un produs de finanțare suplimentar, dedicat diverselor generații de antreprenori din România.

Biletele se pot cumpăra de pe techsylvania.com. În ultima săptămână dinaintea evenimentului, sunt disponibile prețuri last minute – Regular (139 de euro, pentru biletul Builder) și Premium (259 euro).

George, primul sistem banking inteligent lansat în România este partener principal al Techsylvania. Un adevărat asistent financiar, George oferă servicii bancare disponibile online instantaneu și suport inteligent în toate operațiunile.

Un alt partener principal al Techsylvania este Medicover, singura companie privată de ingrijire medicală și de diagnostic cu experiență internațională din România. Are o experiență de 20 de ani pe piața privată de servicii de sănătate, alăturată unei rețele de 37 de clinici în București și în țară, peste 200 de clinici partenere și două spitale.

DESPRE TECHSYLVANIA

Este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, intr-un spațiu ce facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat în 2014 de Oana Petruș și Vlad Ciurcă. Numărul participanților la eveniment crește anual. La ultima ediție au fost prezenți 2.200 de oameni din 27 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
17
Share