TenarisSilcotub renunță la 10 la sută dintre angajaţi. Concedierea va afecta toate fabricile din România

Compania producătoare de ţevi fără sudură va disponibiliza, în perioada imediat următoare, 190 de angajaţi, adică zece la sută din personal.

“Din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol şi gaze şi sectoarele industriale, ca efect al scăderii dramatice a consumului la nivel global, TenarisSilcotub implementează un program de restructurare ce va duce la reducerea numărului de angajaţi cu 190 de persoane. Combinaţia neaşteptată dintre pandemia COVID-19 şi criza economică globală au dus la un scenariu extraordinar, în care companiile industriale operează acum”, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţi ai companiei.

Compania va aplica un program de restructurare ce va include un proces de concediere colectivă care va afecta toate unităţile sale de producţie din România – din Zalău, Călăraşi şi Câmpina. “În situaţia de criză fără precedent cu care ne confruntăm, avem responsabilitatea de a rămâne competitivi, pentru ne putea menţine angajamentele pe termen lung faţă de oamenii noştri, clienţi şi comunităţile din care facem parte. Trebuie să luăm decizii dificile, însă necesare, pentru a merge mai departe şi pentru a continua tot ce am dezvoltat în cei 15 ani de prezenţă Tenaris în România”, susţine preşedintele TenarisSilcotub, Mihaela Popescu.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Reprezentanţii companiei subliniază faptul că procesul de concediere colectivă va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei, în forma rezultată după consultarea reprezentanţilor sindicatelor. TenarisSilcotub va comunica preavizele de concediere angajaţilor ale căror posturi sunt vizate de restructurare din 1 iulie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tenaris are în România 1.900 de angajaţi, care lucrează în fabrica de ţevi din Zalău, oţelăria din Călăraşi şi fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, în centrele de servicii din Ploieşti şi Cluj-Napoca, centrul de colectare a fierului vechi din Popeşti Leordeni și în birourile comerciale din Bucureşti.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share