Timișoara: Coboții au interacționat cu vizitatorii, în fabrica de componente electronice Continental

Tehnologii inovatoare, dezvoltate de startup-uri (sisteme de siguranță inteligente pentru motocicliști, mobilitate electrică, exoschelete robotice), simulatoare de impact și răsturnare în cazul unui accident auto, coboți care interacționează cu vizitatorii, sesiuni de test-drive cu mașini pe combustie clasică, hibridă sau electrice și multe alte activități le-au fost prezentate timișorenilor, sâmbătă, în cadrul evenimentului ContiShowOff.

În cadrul StartupCorner, peste 2.500 de persoane au descoperit tehnologii inovatoare ale startup-urilor de mobilitate din România, susținute de Continental. Academia Titi Aur a pus la dispoziție simulatoare de poziție la volan, de impact și de răsturnare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Produse de ultimă generație și tehnologii implementate în cadrul Industiei 4.0 le-au fost prezentate timișorenilor în fabrica de componente electronice. Sesiuni de test-drive cu mașini pe combustie clasică, hibridă sau electrice, mașini de teste, echipate cu cele mai noi tehnologii din domeniul conducerii automate, și soluții inovatoare, pentru interiorul autovehicului, dezvoltate de inginerii Continental din Timișoara, au fost testate de vizitatori.

“Continental continuă dezvoltarea în Timișoara, și nu numai, a proiectelor care pun viitorul în mișcare. Electrificarea, conectivitatea și conducerea autonomă sunt megatrenduri la care contribuie din plin echipa din această locație, atât în centrul de inginerie, cât și în fabrica de componente electronice. Soluții de pionierat, tehnologii pentru mașinile de mâine și produse de calitate sunt desenate, create, dezvoltate, testate și produse în Timișoara. În acest an, Continental își mărește echipa în România cu 1.000 de persoane, în domenii precum software și IT&C, inginerie electrică și mecanică, inginerie de proces, ca și în aria de producție. Vizăm viitori colegi cu un nivel de experiență ce pornește de la tineri profesioniști, la persoane cu un nivel mediu de experiență și până la experți”, explică dr. Christian von Albrichsfeld, managerul general al Continental Automotive România.

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  a anvelopelor în București. La finalul anului 2017, avea circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni, în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share