Banner

Timișoara: Continental extinde fabrica de componente electronice

Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara și-a extins aria de producție și depozitul cu 5.000 de metri pătrați, și a inaugurat o nouă clădire de birouri, de peste 2.200 de metri pătrați.

Investiția în extinderea zonei de producție și construcția noii clădiri de birouri se ridică la peste 12 milioane de euro și a fost necesară datorită creșterii capacității de producție în următorii ani. “Extinderea producției a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienților noștri. Fabrica a cunoscut o evoluție impresionantă în cei zece ani de existență. Am început cu 200 de angajați, în 2006, și am ajuns la peste 1.300”, declară dr. Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

Potrivit directorului fabricilor de componente electronice Continental, la nivel global, dr. Hans-Jürgen Braun, investiția de peste 12 milioane de euro demonstrează importanța pe care Continental o acordă fabricii din Timișoara. “Aici s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice, iar calitatea produselor și devotamentul oamenilor care muncesc aici ne-au determinat să creștem investiția în Romania”, afirmă dr. Braun.

Dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental România, spune că grupul german cunoaște o creștere fără precedent, la nivel mondial, datorită produselor și soluțiilor inteligente din portofoliu. “În fabrica din Timișoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri și unități de control a airbagului, ce fac călătoriile cu automobilul mai sigure și mult mai confortabile, pentru milioane de șoferi. Fabrica din Timișoara a câștigat Green Plant Silver Award în 2016, precum și Gold Automotive Award, pentru zero defecte, timp de un an, la unitățile de control a airbagului realizate pentru Renault”, explică dr. von Albrichsfeld.

DESPRE CONTINENTAL

Prin cele cinci divizii ale sale – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech -, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial, a înregistrat în 2016 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde de euro şi are peste 220.000 de angajaţi în 55 de ţări. Între 1999 și 2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale sale sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. La finalul anului 2015, avea circa 16.500 de angajaţi și și-a mărit echipa, în 2016, cu peste 1.000 noi membri, în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share