Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, Up România, unul dintre principalii emitenți de beneficii sub formă de tichete sau carduri, estimează o creştere cu 15 la sută a vânzărilor de tichete și carduri cadou, faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

“De la an la an, companiile sunt tot mai interesate de oferirea acestui beneficiu către angajați, atât datorită avantajelor fiscale pe care le prezintă tichetele și cardurile cadou, cât și datorită bucuriei cu care ei reacționează atunci când le primesc. Acestea au devenit cadoul vedetă în companiile cu mai mulți angajați și sunt o soluție modernă de motivare pentru echipă și pentru partenerii de afaceri. Aceștia au flexibilitatea și libertatea alegerii dintr-o varietate impresionantă de bunuri și servicii”, arată Elena Pap, director general Up România.

Piaţa tichetelor și cardurilor cadou este în strânsă legătură cu evenimente în timpul cărora se înregistrează creșteri substanțiale ale vânzărilor. Acestea sunt, în primul rând, sărbătorile de Crăciun și Paște, dar și 8 Martie și 1 Iunie. Tichetele cadou, sub formă de hârtie sau card, care nu depășesc 150 de lei pentru fiecare beneficiar, sunt scutite de contribuțiile sociale și impozitul pe venit.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

De Crăciun, facilitățile se aplică atât pentru angajați, cât și pentru copiii lor minori. Tendința de acordare este în creștere, chiar și în afara acestor ocazii. “Circa 75 la sută dintre companiile care acordă beneficii extrasalariale aleg să ofere și tichete sau carduri cadou. În ultimii trei ani, se remarcă o tendință de acordare în afara sărbătorilor prevăzute de lege, cum sunt evenimentele de Moș Nicolae, 1 Decembrie, ziua companiei sau zilele de nume, ceea ce arată, o dată în plus, dezirabilitatea și succesul acestei soluții de motivare”, adaugă Elena Pap.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Topul județelor care înregistrează cele mai mari volume la oferirea de carduri Up Cadou este ocupat de Mureș și Iași, urmate de București. Clienții care au oferit carduri Up Cadou au ales acest suport datorită trendului din piață și apetenței pentru un suport modern, care le oferă simplificare logistică, control și autonomie în acțiunile de încărcare a sumelor pe card, a serviciilor de comunicare rapidă și eficiență prin serviciile puse la dispoziție de Up, dar și datorită evitării costurilor de livrare a tichetelor cadou încărcate pe card și rapidității de acordare. Clienții care oferă carduri Up Cadou pun la dispoziție beneficiarilor servicii gratuite, precum aplicația Up Mobil, prin care aceștia sunt informați unde pot fi folosite și care sunt partenerii unde au oferte speciale și discounturi.

Companiile fac economii dacă oferă tichete sau carduri cadou

Tichetele și cardurile Up Cadou aduc avantaje fiscale la fiecare acordare. Când sunt oferite cu ocazia altor evenimente față de cele tradiționale (Paște, Crăciun, 8 Martie, 1 Iunie) sunt deductibile fiscal şi scutite de contribuţii sociale până la cinci la sută din fondul de salarii, indiferent de valoarea acordată per angajat. Cu ocazia acestor evenimente suplimentare, tichetele și cardurile cadou sunt soluţia prin care companiile își pot recompensa angajaţii și pot face economii de până la 37 la sută din bugetul alocat acestui tip de cheltuială, față de aceeași sumă acordată în bani.

În al doilea an consecutiv, o parte din banii companiilor pentru Up Cadou ajung la persoanele dezavantajate. Pe lângă cele 11.000 de mese calde acordate de Crăciun 2018 și Paște 2019, și în sezonul actual, pentru fiecare companie ce comandă tichetele și cardurile Up Cadou, Up direcţionează suma necesară pentru a susţine o masă caldă pentru persoanele defavorizate din Adjud, Bucureşti, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Zalău, prin Asociaţia “O Masă Caldă”.

DESPRE UP ROMÂNIA

Face parte din Grupul Up și deservește peste 20.000 de clienți și 750.000 de beneficiari. Cu o prezenţă de 17 ani, oferă instrumente de motivare și soluții financiare pentru performanța business-ului companiilor: produse și servicii ce facilitează viața de zi cu zi a salariaților prin accesul la beneficii în multe domenii (tichete pe suport de hârtie și carduri de masă Up Dejun, Up Cadou, Up Cultură, Up Vacanță, Up Creșă), soluții digitale interactive de incentivare și recompensare (STIM Online), servicii pentru comercianți, soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială (tichete sociale, tichete sociale pentru grădiniță) și soluții de susținere a activității IMM-urilor (platforma Up Achiziții).

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Adio, România: nume “grele” pun lacătul pe fabricile de aici și pleacă în locuri mai “prietenoase”

Anunțul grupului Nestlé – care va renunța, până în mai, la unitatea…

O companie germană pleacă din România, după ce angajații au furat matriţe Lamborghini de 200.000 de euro

O fabrică de componente auto, deschisă în 2016, în România, de o…

Petiție pentru ca patronii de farmacii să fie doar farmaciști: peste 2.000 de semnături, în două zile

Mai mult de 2.000 de persoane au semnat o petiție online, lansată…

Se îngroașă gluma: germanii de la Rieker închid fabrica din România și trimit în șomaj 700 de oameni

Aproape 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, după ce…