Timișoara: Continental investește 1,9 milioane de euro într-un sistem de depozitare integral automatizat

Din 18 aprilie, fabrica de componente electronice Continental din Timișoara utilizează o tehnologie de ultimă generație, odată cu lansarea primului sistem de depozitare integral automatizat din industria auto românească. Este și primul asemenea echipament din fabricile automotive ale Continental, la nivel mondial. 

Sistemul de depozitare este gestionat prin intermediul unor roboți ce funcționează pe bază de baterii. Ei colectează și stivuiesc cutiile cu produse într-un cadru metalic, iar apoi le rearanjează și livrează automat către stații de ridicare dedicate. Echipamentul ocupă 1.000 mp și conține 42.500 de cutii. Instalarea lui asigură reducerea cu 50 la sută a suprafeței totale folosite inițial în acest scop și oferă servicii mai rapide, ergonomice și conforme, la un cost mult redus. Integrarea sa este un pas pe care fabrica din Timișoara îl face în direcția industriei de tip 4.0.

“Suntem orientați spre performanță, iar acest obiectiv poate fi atins și susținut doar dacă se iau în considerare toate trendurile și condițiile impuse de piața de profil. Una dintre aceste cerințe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaților noștri și de calitatea produselor. Achiziționarea acestui sistem inovator reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi în echipamentul de depozitare a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care ni le asigură”, explică Dr. Ralf Luchs, directorul unității de producție.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2018, Continental a atins o cifră de afaceri preliminară de circa 44,4 miliarde de euro şi are circa 244.000 de angajaţi în 60 de ţări și piețe. Între 1999 și 2018, grupul german a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea, la finalul lui 2018, circa 20.000 de angajaţi, dintre care o treime  sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

Articole din aceeași categorie
Total
14
Share