Banner

Ținta Holcim România: Zero Accidente

Programul Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017 marchează ambiția companiei – Zero Accidente – și progresul înregistrat în ultimul an, pe această arie.

Obiectivul campaniei – care se desfășoară în această lună – vizează eliminarea acțiunilor nesigure la locul de muncă. Programul cuprinde peste 200 de activități, implementate în 25 de locații la nivel național, pentru cei aproape 800 de angajați și pentru familiile lor, dar și pentru sute de clienți, subcontractori, furnizori, membri ai comunităților și autorități locale.

În cadrul campaniei din acest an – “Stop acțiunilor nesigure” – sunt programate numeroase activități, precum simulări de incendiu, ce implică multiple echipe de pompieri, cursuri de educație rutieră și conducere defensivă, cursuri tehnice privind standardele de siguranță, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutriție, evenimente deschise pentru comunitate sau competiții sportive. “Sustinem ambiția noastră de Zero Accidente prin intervenții complementare variate, de la menținerea condițiilor de lucru sigure, instruirea continuă a angajaților, până la comunicarea constantă și crearea de momente inspiraționale. Pentru a păstra această energie, organizăm un program dedicat securității și sănătății în muncă, prin exerciții de evaluare a proceselor, training-uri, simulări, seminarii și activități dedicate sănătății și prevenției, cu implicarea și susținerea colegilor, dar și a partenerilor noștri, a clienților, furnizorilor și autorităților locale”, declară Mădălina Crăciunescu (foto), director, Organizație și Resurse Umane, Holcim România.

Un an fără accidente

Aplicarea măsurilor de prevenire a accidentelor a făcut posibilă marcarea, în aprilie 2017, a 365 de zile cu zero accidente, în cadrul operațiunilor Holcim România. Prin implementarea sistemelor integrate de monitorizare GPS a flotei auto, compania a obținut:

  • Reducerea mediei depășirilor de viteză în trafic la 0,14 la sută din totalul șoferilor care transportă mărfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40 la sută;
  • Implementarea unei politici de zero toleranță asupra șoferilor care nu folosesc centura de siguranță pe întreaga perioadă a transporturilor;
  • Respingerea, pe întregul flux intrare-ieșire din cadrul operațiunilor, a autovehiculelor supraîncărcate, ce transportă materiile prime sau mărfurile companiei.

Pentru șoferii autovehiculelor care respectă regulile impuse și prezintă o îmbunătățire semnificativă a comportamentelor auto, compania a dezvoltat un program de recunoaștere și recompensare. “Avem ambiția de a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos atât pentru angajații Holcim, cât și dincolo de cadrul operațiunilor noastre, în colaborare cu clienții și colaboratorii noștri. Demersurile converg asupra siguranței tuturor comunităților în care ne desfășurăm activitatea, prin încurajarea educației preventive și a adoptării, la nivel de industrie, a unor practici sănătoase. Siguranța rutieră este o prioritate pentru noi și de aceea am luat măsuri care să limiteze drastic accidentele rutiere. Am înregistrat rezultate încurajatoare și vom continua să ne concentrăm pe educarea și modelarea atitudinii oamenilor, în sensul unui comportament preventiv și responsabil”, afirmă Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim România.

Securitate și sănătate pentru comunitățile locale

Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă includ o componentă socială, dedicată comunităților. Programul cuprinde activități desfășurate cu implicarea autorităților și comunităților locale, precum cele de educație rutieră sau educație sanitară pentru copii, competiții sportive și donații de aparatură pentru unitățile medicale din proximitatea operațiunilor.

Gradul de participare a angajaților Holcim România în cadrul campaniei se traduce în donații către cauze sociale. După prima ediție, din 2016, implicarea angajaților s-a concretizat în suma de 15.600 de euro, donată către patru cauze sociale din Câmpulung, Aleșd, Valea Plopului și București. Și în acest an, punctele acumulate de angajați vor fi echivalate în sume direcționate pentru susținerea unor cauze sociale locale. Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă fac parte dintr-o campanie derulată la nivel global, concomitent, în cele 90 de țări în care Grupul LafargeHolcim este prezent.

DESPRE HOLCIM ROMÂNIA

Activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România și deține două fabrici de ciment, în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București. Holcim are circa 800 angajați în România. Holcim România face parte din grupul LafargeHolcim, născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim, în 2015. Cu peste 180 de ani de experiență combinată, grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share