VIDEO. Sibiu Guitar Meeting se transformă într-un festival internațional de trei zile

“Fenomenul” Sibiu Guitar Meeting intră, de anul acesta, într-o nouă fază de dezvoltare. Conceput inițial ca un concert colectiv, care să răsplătească efortul tinerilor participanți la cercurile de chitară ale Asociației Play, Sibiu Guitar Meeting s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale din țară.

Cea de-a treia ediție a Sibiu Guitar Meeting va reprezenta, de fapt, un festival internațional, ce se va întinde pe patru zile. Vedeta festivalului rămâne concertul colectiv, care va reuni, anul acesta, peste 400 de muzicieni. “Am ajuns ca aproape o treime dintre participanții la concertul colectiv să vină din alte orașe. Unii chiar și-au programat vacanța în funcție de acest concert. Unicitatea evenimentului i-a asigurat încă de la început vizibilitate națională și internațională, iar pasul spre Europa l-am făcut deja. Avem muzicieni din Franța, Italia, Germania, Republica Moldova și Ungaria, care și-au anunțat prezența la concertul din acest an”, declară Gabriela Marcu, din partea Asociației Culturale Play, organizatorul evenimentului.

Prin originalitatea lui, proiectul a atras atenția Ministerului Culturii, care va susține ediția din acest an. Muzicienii vor avea de interpretat 14 piese, dintre care nouă vor fi piese rock sau folk românești. O bună parte din aceste piese va avea pe scenă autorii sau interpreții lor, care îi vor însoți pe micii chitariști prin această călătorie muzicală. Ilie Manole, chitaristul trupei Antract și sufletul muzical al acestui proiect, a pregătit tutorialele celor 14 piese, ce pot fi vizionate pe canalul de Youtube al Asociației Play.

Programul festivalului nu a fost finalizat deocamdată în totalitate. O seară va fi dedicată, cu siguranță, concertului Generația Rock salută Generația Folk. Concertul își propune să susțină tinerele trupe de rock și folk din țară, care vor avea ocazia să performeze în fața unui public numeros, în condiții tehnice de înaltă calitate. “Anul trecut, am avut trupe de copii din trei orașe, iar anul acesta ne așteptăm la o creștere considerabilă a numărului de trupe. Știm cât de greu este să îți găsești locul în care să te exprimi muzical, mai ales la început, mai ales când resursele financiare sunt puține și capacitatea de a <pătrunde> pe scena unor festivaluri este redusă”, spune Gabriela Marcu.

Tot în cadrul festivalului, se va juca din nou spectacolul de teatru muzical “Povestea Chitarei”, vor avea loc activități de promovare a acestui instrument, dar și demonstrații, masterclass-uri, minirecitaluri și ateliere de pictură și desen pe teme muzicale. O altă activitate inedită vor fi spectacolele Guitar Street, unde artiști stradali, oameni obișnuiți din Sibiu, dar și artiști consacrați, vor fi invitați să cânte “la rece”. “Gândiți-vă că, în decurs de 3-4 luni, câteva sute de copii și tineri iau contact cu instrumentul pentru prima dată și învață să cânte la chitară Beatles, Rolling Stones, Phoenix, Semnal M sau Vița de Vie, iar apoi vor da primul lor concert de chitară, împreună cu tineri din toată țara, pe o scenă din centrul Sibiului, în fața a mii de oameni. Marea lor majoritate nu vor ajunge să facă o profesie din muzică, dar după ce vor participa la acest festival, cei mai mulți vor câștiga un hobby pe viață”, afirmă Gabriela Marcu.

Sibiu Guitar Meeting va avea loc, anul acesta, între 13 și 16 iulie. Tutorialele pentru Sibiu Guitar Meeting 2017 pot fi studiate de chitariști folosind playlist-ul creat pe canalul de Youtube al Asociației Culturale Play.

Articolul anterior

Ținta Holcim România: Zero Accidente

Articolul următor

T-Me Studios dă start aplicațiilor pentru internship-uri de vară în industria tech

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share