Țiriac Imobiliare, primul dezvoltator local care începe demersurile pentru obținerea certificării WELL Health-Safety

Compania de consultanță imobiliară Colliers International România a fost desemnată de Ţiriac Imobiliare să obțină standardul WELL Health-Safety, pentru întreg portofoliul mixt al acesteia, format din Complexul Stejarii Clubul Rezidențial – 1, clădirea de birouri Centrul Țiriac și proiectele aflate în construcție – clădirea de birouri Țiriac Tower și proiectul Stejarii Clubul Rezidențial – 2.

WELL Health-Safety este cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor, introdus de International WELL Building Institute (IWBI), și ajută proprietarii și chiriașii să-și adapteze clădirile la realitatea post Covid-19. Colliers International România, singura companie de consultanță imobiliară cu o echipă de specialiști WELL, va coordona procesul de certificare a portofoliului mixt de clădiri deținut de Ţiriac Imobiliare.

Standardul WELL Health-Safety Rating a apărut în urma recomandărilor primite de la IWBI Task Force, un grup format din circa 600 de experți din sănătate, virusologi, academicieni, oficiali guvernamentali, specialiști în construcții și profesioniști din imobiliare. Certificarea se adresează tuturor tipurilor de clădiri aflate în operare, se bazează pe dovezi și este axată pe adoptarea unor politici operaționale, implementarea de protocoale de mentenanță și elaborarea unor planuri de urgență.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Complexul Stejarii Clubul Rezidențial – 1, clădirea de birouri Centrul Țiriac și proiectele aflate în construcție – Țiriac Tower și Stejarii Clubul Rezidenţial – 2 – au fost înregistrate pentru certificarea WELL Health-Safety Rating. Dorința de a certifica portofoliul în baza acestui standard apare în contextul unei preocupări constante în direcția sustenabilității, inițiată de Țiriac Imobiliare prin certificarea LEED Core and Shell a clădirii Țiriac Tower. Procesul de certificare LEED este coordonat tot de echipa Colliers International România. Țiriac Imobiliare urmărește obținerea ratingului BREEAM Excellent pentru proiectul Stejarii Clubul Rezidenţial – 2.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“În demersurile noastre privind dezvoltarea sustenabilă, principala preocupare a fost grija față de siguranța și bunăstarea chiriașilor, astfel încât decizia de a certifica portofoliul a fost ușoară. Validăm astfel, printr-o atestare internaţională, implementarea, de la începutul pandemiei, a  măsurilor anti-Covid-19. Pentru clădirile în dezvoltare, urmăm aceeași strategie: clădiri eficiente și sigure din perspectiva sănătății chiriașilor noștri. Mizăm pe colaborarea și implicarea echipei Colliers România în a ne fi alături în procesul de certificare WELL Health-Safety”, declară Răzvan Enache, CEO Țiriac Imobiliare.

Nici o clădire din România nu a obținut acest tip de certificare, dar la nivel global există peste 7.500, în peste 20 de țări, înregistrate în vederea certificării WELL Health-Safety Rating. Printre primele clădiri care au obținut deja această certificare se numără stadionul Yankee, Empire State Building, RMZ Corporation sau Carrier/EMSI.

Articolul anterior

Accesa trece sub "umbrela" germanilor de la Ratiodata și se pregătește să angajeze 400 de oameni, în următorii trei ani

Articolul următor

Flanco deschide un magazin nou în centrul comercial AFI Cotroceni

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share