Toyota România caută “desenatorii’ mașinilor viitorului

Concursul de desen Toyota Dream Car Art Contest invită copiii să-și imagineze mașina pe care și-ar dori să o conducă în viitor și să-și exprime ideile prin desene creative. Etapa națională a concursului organizat de Toyota se desfășoară până în 15 martie.

Micii artiști vor avea posibilitatea de a concura cu alți copii din țările participante. Lucrările vor fi jurizate în 19 martie, iar cele care primesc cele mai mari punctaje din partea juriului se vor califica în etapa internațională, ce va începe în iunie. Campania se adresează copiilor cu vârste de până la 15 ani și se desfășoară pe trei categorii de vârstă: sub opt ani, între opt și 11 ani, și între 12 și 15 ani. Desenele pot fi depuse la cel mai apropiat dealer Toyota sau trimise prin curier.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Juriul este format din Edit Tarcolea, director general Toyota România, Camelia Strete, CS Senior Manager Toyota România, Ioana Ciocan, director general Art Safari, Mircea Meșter, jurnalist auto, Traian Aron, Art Director McCann PR, și Marinela Mihalcea, Head of Retail Unicredit. Juriul internațional îl are în frunte pe Akio Toyoda, președintele Toyota Motor Corporation. Lista câștigătorilor va fi publicată pe site-ul concursului, după 21 martie, și pe pagina oficială de Facebook Toyota România. „Nu este deloc ușor să-ți imaginezi un model de mașină a viitorului –  care nu rămâne doar un simbol al mobilității, ci transcede acest rol și devine un ambasador al educației, grijii pentru mediu și echității sociale sau culturale – iar apoi să încerci să transpui toate acestea pe hârtie”, spune Diana Stan, Director Marketing Toyota & Lexus.

Câștigătorii  primelor trei locuri din fiecare categorie de vârstă, în etapa națională, vor primi premii în valoare totală de 3.000 lei cu TVA inclus, iar câștigătorii primelor locuri se vor califica în etapa internațională, ce reunește concurenți din 79 de țări. Acolo, juriul va alege cele mai bune lucrări din fiecare țară și va acorda medalii de aur, argint și bronz, precum și diplome de finalist. Premiile speciale vor fi acordate pe baza lucrărilor finaliste, iar premiul cel mare constă într-o excursie în Japonia. Toate cheltuielile vor fi acoperite de Toyota Motor Corporation. Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

În toate edițiile precedente, copiii din România s-au remarcat în etapa internațională prin performanțe deosebite. În 2011, Adrian Emanuel Pristavu a obținut mențiune specială, în 2012, Ștefania Mihaela Călinescu a cucerit medalia de aur, la fel ca Sorina Teodora Călinescu, în 2013. Tot în 2013, Iasmina Maria Răceanu și Ștefania Sandu au câștigat medalia de argint, iar Ciprian Gherghinoiu – cea de bronz. Un an mai târziu, Iasmina Maria Răceanu a primit medalia de aur, Mara Teodora Ureche – medalia de argint, iar Luca Filip Clima și Sorina Teodora Călinescu – medalia de bronz. În 2015, Ana Maria Ciontu s-a întors acasă cu medalia de argint, iar Ioana Văllimărescu  a fost desemnată Best Finalist. În 2016, Ada Maria Ciontu a fost premiată cu argint, în vreme ce Ioanei Văllimărescu i-a revenit medalia de bronz. Anul trecut, cea mai bună performanță a fost obținută de Ada Maria Ciontu, premiată cu argint.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share