TransferGo numește un român la conducerea activităților sale globale de marketing

Compania de transferuri internaționale de bani l-a numit pe Marius Nedelcu în funcția de Chief Marketing Officer, poziție din care va fi responsabil cu activitățile globale de marketing ale companiei.

În cei patru ani de activitate la TransferGo, Marius Nedelcu a fost Country Manager pentru România, iar apoi a făcut tranziția către rolul de Head of Growth la nivel global și, ulterior, la cel de Director of Brand and Market Expansion. Din noul său rol, va fi responsabil cu creșterea rezultatelor companiei prin achiziția de noi piețe, precum Rusia și Nigeria, și prin accelerarea piețelor actuale – România, Turcia, Ucraina, Lituania, Polonia și India.

În 2020, TransferGo a înregistrat o creștere cu 50 la sută a fluxului de bani transferați către și din România, față de 2019. Transferurile cu România reprezintă 25 la sută din întregul flux de bani transferați prin platformă în 2020, la nivel global. A crescut și numărul total de tranzacții efectuate de români din și în străinătate. În 2020, TransferGo a înregistrat cu 40 la sută mai multe tranzacții decât în 2019. Cele mai multe au fost efectuate prin aplicația mobilă, iar România este țara cu cea mai mare rată de utilizare a acesteia, de 80 la sută. Ponderea tranzacțiilor efectuate de români din totalul tranzacțiilor clienților TransferGo se menține constantă, în jurul valorii de 20 la sută.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tot în 2020, creșterea numărului de tranzacții și a fluxului de bani circulat către și din România a generat o dublare a veniturilor TransferGo din acest coridor. În 2020, compania a atins 2,5 milioane de utilizatori la nivel global. Numărul utilizatorilor români activi se păstrează la valori constante. Românii se numără printre cei mai fideli utilizatori ai platformei, astfel că ei au cea mai bună rată de retenție înregistrată de companie.

Valoarea medie a sumei transferate de un român din diaspora către țară se păstrează și ea constantă, în jurul a 500 euro/ lună, potrivit datelor TransferGo din ultimele șase luni din 2020. Valoarea este una destul de ridicată, în condițiile în care un român care lucrează peste hotare, în Marea Britanie sau Spania, realizează un venit mediu lunar estimat la 2.000 euro. Practic, suma trimisă în țară reprezintă un sfert din banii pe care îi câștigă într-o lună. Celelalte trei sferturi acoperă, de regulă, costurile minime de trai, mai ridicate decât în România, precum chiria, utilitățile, alimentația și bunurile de bază.

DESPRE TRANSFERGO

Este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra. Are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia, și peste 2,5 milioane de clienți din întreaga lume, facilitează transferurile de bani în 40 de monede diferite, are acoperire în 66 de țări și a primit scorul de 4.8 din 5 stele, din partea Trustpilot. Serviciul este activ pe piața din România din iunie 2015, iar în 2019 a atins totalul de un milion de utilizatori pe plan local.

Articolul anterior

Ai abilitățile necesare pentru a răzbi în lumea post-pandemică?

Articolul următor

Jumătate dintre angajații din România se gândesc să-și schimbe jobul, în 2021. Principalele motive: salariul și lipsa oportunităților în carieră

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share