Transylvania College oferă burse de merit pentru întregul ciclu liceal

De ieri, Transylvania College a dat startul competiției pentru bursele de excelență ale liceului.

Pot candida elevi din clasa a VIII-a, de la orice școală din țară. Candidații declarați câștigători pe baza examenelor și a interviului cu membrii comisiei de burse pot beneficia de o reducere între 30 și 100 la sută la taxele anuale de școlarizare. Acest sprijin financiar va fi menținut pe tot parcursul celor patru ani de liceu. 

Cea mai importantă noutate a acestei ediții este că, de data aceasta, liceenii sunt cei care își caută colegi. Elevii din Transylvania College sunt încurajați să participe la toate aspectele vieții comunității din care fac parte și să-și dezvolte o vocea a lor. Este primul an în care din comisia de burse face parte și un reprezentant al elevilor de liceu din Transylvania College. O altă noutate este că ei au ales temele pentru eseul de înscriere în competiția burselor. În 2020, câștigătorii burselor de excelență au venit din Mediaș, Oradea și București. 

Candidații vor avea de pregătit un dosar de înscriere, care trebuie depus până în 22 martie, și vor susține, în aprilie, teste scrise la limba engleză și la matematică, și un test computerizat care le evaluează abilitățile de gândire. Comisia de burse va lua în considerare și aspecte ce demonstrează circumstanțe personale speciale (nevoie financiară, alte situații care susțin cererea pentru acordarea sprijinului financiar).

În 11 martie, școala va organiza un webinar care va facilita întâlnirea candidaților cu actuali bursieri de la Transylvania College. Cei care vor să participe la această întâlnire sunt invitați să trimită un email la adresa inscrieri@transylvania-college.ro

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Numărul câștigătorilor și valoarea bursei acordate vor fi decise de membrii comisiei de burse, alcătuită din reprezentanți ai comunității clujene, oameni de afaceri și diplomați, care și-au oferit timpul, în mod voluntar, pentru a ajuta școala să selecteze, printr-un proces obiectiv, elevii cu cel mai promițător potențial. Din comisie face parte și un elev.

“Fiecare ediție a competiției pentru bursele de excelență ne facilitează întâlnirea cu tineri extraordinari, curajoși și dornici să învețe și să se dezvolte. Misiunea membrilor comisiei este una foarte grea. Fiecare înțelege că această oportunitate poate decide destinul unui tânăr și e greu de ales, pentru că toți finaliștii au un potențial enorm”, explică Ruxandra Mercea, director Transylvania College.

Circa 100 de elevi au beneficiat de burse de studiu la Transylvania College, de la înființarea instituției, în 1993. Cei care au câștigat competiția pentru bursele de excelență și care, între timp, au absolvit liceul, au ajuns să studieze la facultatea dorită, în domeniul ales, la universități de prestigiu, precum Imperial College.

Studiile liceale se desfășoară integral în limba engleză, după curriculum-ul Angliei. Elevii își pot alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază și parcurg astfel un traseu educațional personalizat, potrivit carierei pe care și-o doresc. Pentru admiterea la facultate, sunt sprijiniți de un consilier din școală, care îi ajută să-și construiască un portofoliu atractiv, ce include dovezi de implicare în programe extrașcolare, inclusiv de practică profesională, facilitată de școală. Consilierul îi sprijină cu scrierea eseului personal, în care elevii vorbesc despre pasiunile lor, dar și despre provocări și despre modul în care și-au dezvoltat, pe parcursul anilor de liceu, abilitățile de leadership, autonomia și atitudinea proactivă, gândirea critică, empatia, curiozitatea și entuziasmul pentru inovație, dorința de implicare în comunitate și de a face o diferență oriunde ajung. 

Absolvenții Transylvania College studiază la universități de prestigiu din întreaga lume, în Anglia, SUA, Japonia, China, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Elveția, Scoția, Singapore, Ungaria și România. 

DESPRE TRANSYLVANIA COLLEGE | THE CAMBRIDGE INTERNATIONAL SCHOOL IN CLUJ

Este o școală internațională non-profit, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă până la liceu. Este singura școală internațională, din Cluj-Napoca și din regiune, acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a oferit statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO – British School Overseas), de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie. Este membru acreditat al Consiliului Școlilor Britanice Internaționale (COBIS), membru Global Connections și al asociației mondiale a școlilor de elită Round Square. Ruxandra Mercea, director al Transylvania College, face parte din G30, un grup de experți în educație care include directori aleși de la cele mai inovatoare școli din întreaga lume. Din 2015, Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române. În campusul Transylvania College se pregătesc împreună peste 600 de elevi și 100 de profesori din 35 de țări, de pe șase continente.

Articolul anterior

50.000 de euro pentru inovații tehnologice ce îmbunătățesc viețile copiilor

Articolul următor

O companie românească lansează un serviciu automatizat de contabilitate și management financiar pentru firmele mici

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share