50.000 de euro pentru inovații tehnologice ce îmbunătățesc viețile copiilor

A treia ediție a programului Innovators for Children a deschis înscrierile pentru proiecte și soluții inovatoare, dedicate creșterii calității vieții copiilor din România.

Acceleratorul este o inițiativă începută în 2019 de Impact Hub Bucharest. La ediția din acest an, Impact Hub Basel și Fundația Botnar vor susține proiecte de tip startup, iar Fundația Vodafone România se alătură programului cu o finanțare de 72.000 de euro pentru susținerea participării sectorului ONG.

Programul este structurat în două etape principale. În primele trei luni, participanții se vor concentra pe construirea și validarea unui model de afacere și vor beneficia de sesiuni de training, mentorat, consultanță și întâlniri de feedback. După un proces de selecție, vor intra într-o etapă de dezvoltare a soluțiilor și vor avea acces la opțiuni de susținere financiară de minimum 50.000 de euro, dintre care Fundația Vodafone România va oferi ONG-urilor micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro.

Cui i se adresează acceleratorul?

Innovators for Children 2021 caută antreprenori și antreprenori sociali care dezvoltă, cu ajutorul tehnologiei, soluții pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii ce ar putea contribui la o viață mai bună pentru copii adolescenți. Se pot înscrie în program ONG-uri și startup-uri tech care au o idee, sunt în stadiul de prototip sau au, de maximum un an, o soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile. Proiectele pot fi înscrise până pe 30 aprilie, prin completarea formularului de pe site-ul innovatorsforchildren.org. Vor fi selectate între zece și 15 echipe, iar participarea este gratuită.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Echipa de mentori, care a fost implicată și în edițiile anterioare ale programului, este formată din Adina Crețu (Project Manager, Startarium), Adelina Dondorici (Co-fondator, Parenting ADS), Diana Certan (director executiv, Organizația Umanitară Concordia), Ionuț Pătrăhău (co-fondator & Chief Revenue Officer, SeedBlink) și Sabina Antoci (Senior Program Manager, Fundația Vodafone România).

Proiectele selectate după marea finală din septembrie (între trei și cinci proiecte) vor intra într-o etapă de dezvoltare a soluțiilor, ce va dura șase luni, și vor beneficia de o campanie de promovare la finalul programului, în martie 2022. La cele două ediții precedente, programul a selectat 23 de soluții finaliste, dintre care nouă au primit finanțări de 201.000 de euro. Două dintre startup-urile participante, Kinderpedia și Brio, au atras și investiții private de peste 740.000 de euro.

Articolul anterior

Spotify își lasă angajații să lucreze de oriunde, dar îi plătește ca la San Francisco sau New York

Articolul următor

Transylvania College oferă burse de merit pentru întregul ciclu liceal

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share