Vâlcenii de la TradeTex produc zilnic peste 40.000 de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului

TradeTex, o companie românească specializată în microfibre de poliester, căptușeli poliester, materiale impermeabile si alte țesături speciale, a investit 1,16 milioane de lei, în iunie, pentru achiziția de echipamente pentru punerea în funcțiune a unei linii speciale de producere a măștilor de protecție tip ll.

Experiența TradeTex în domeniul producției și distribuției de materiale textile pe bază de poliester, bumbac, poly-cotton si polipropilenă reprezintă un atu important, având în vedere că polipropilena si polietilena sunt materiale de bază în producția industrială a măștilor medicale de protecție.

Măștile produse în fabrica din Bujoreni Vâlcea sunt certificate de Agenția Națională a Medicamentului și oferă un grad ridicat de filtrare. Datorită celor trei straturi speciale – strat superior din polipropilena cu rol hidrofob, strat median din compozit de polipropilenă și poliamidă cu rol de barieră împotriva germenilor, strat interior din polipropilenă, cu rol de absorbție a umidității, măștile produse de TradeTex oferă eficientă antibacteriană de minimum 95 la sută.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Portofoliul nostru cuprinde o gamă extinsă de materiale prime textile, iar furnizorii noștri sunt producători multinaționali, certificați Oeko-tex. Pandemia ne-a forțat să dăm dovadă de agilitate și să ne adaptăm rapid contextului pieței. Extinderea capacităților de producție a fost un pas firesc, având în vedere faptul că lucrăm cu materiile prime specifice măștilor de protecție. Am demarat producția de măști de protecție de tip II într-un timp foarte scurt și putem asigura acum o producție zilnică de 40.000 măști. Prin lansarea noii linii de producție, am creat opt noi locuri de muncă și contribuim astfel la bugetul statului și la cel al comunității”, declară Nicolae Godici, CEO TradeTex.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Conform reglementărilor Ministerului Sănătății, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe durata prezenței în oricare din spațiile închise.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share