Turcii de la Curent Metal investesc 50 de milioane de euro într-o fabrică de componente pentru mașinile de spălat Arctic

Viitoarea fabrică de la Văcărești, în județul Dâmbovița, va ocupa 11.000 de metri pătrați și va fi construită până în iulie 2018. Proiectul va contribui la crearea a circa 900 de locuri de muncă.

Curent Metal este parte a companiei Akim Metal, un important producător de componente în industria aparatelor de uz casnic, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu, și deține opt fabrici în Turcia. În cadrul sucursalei din Dâmbovița vor fi produse zece piese componente pentru mașinile de spălat Arctic din material plastic – inclusiv carcasele.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Și compatrioții celor de la Curent Metal, Grupul Arcelik, proprietarul Arctic, au început, în iunie, lucrările de construcție la cea de-a doua fabrică din România, la Ulmi, tot în judeţul Dâmboviţa. Ei vor produce aici maşini de spălat. În prima etapă, proiectul vizează unitatea în sine şi un depozit de produse finite, laboratoare, birouri, cantină, platforme acoperite, parcări pentru autoturisme şi maşini de mare tonaj, cabină pentru poartă, clădiri conexe, alei carosabile şi pietonale, amenajări peisagere şi sistematizare verticală, împrejmuire, branşamente pentru utilităţi şi organizare de şantier.

La finalizarea investiţiei, Arctic va deveni unul dintre cei mari producători de maşini de spălat din Europa. Fabrica va integra tehnologii de ultimă oră, precum comunicarea wireless a liniilor de producţie cu cele din alte ţări parte din grupul Arçelik, dar şi utilaje inteligente. Arctic îşi desfăşoară activitatea în România de peste 45 de ani şi este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.000 angajaţi şi o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei, în 2015. 82 la sută din producţia totală Arctic este exportată în peste 80 de ţări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share