Ubitech Construcții a semnat contractul pentru primul pachet de lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj

Compania Ubitech Construcții a semnat, la finalul lunii februarie, contractul pentru primul pachet de lucrări de construcții la Spitalul Regional de Urgență Cluj, care va deveni centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord-Vest a țării.

Contractul semnat de Ubitech Construcții pentru prima etapă a proiectului include lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces, construirea unei incinte etanșe de pereți mulați, ziduri de sprijin din piloți forați și lucrări pregătitoare pentru extinderea organizării de șantier în etapa a doua a proiectului, care va fi scoasă la licitație, pentru construcția propriu-zisă a spitalului.

Proiectul are o valoare totală estimată la 3,35 miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu două miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde contribuție națională și 350 de milioane fonduri europene), și printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

“Acest proiect reprezintă o oportunitate extraordinară pentru echipa noastră, care va pune în valoare expertiza și profesionalismul specialiștilor Ubitech în realizarea lucrărilor cu grad ridicat de complexitate. Suntem onorați să contribuim la edificarea acestui proiect vital pentru România, care va avea un impact semnificativ în îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării”, declară Cătălin Podaru, CEO Ubitech Construcții.

Spitalul Regional de Urgență din Cluj va fi o instituție medicală de importanță majoră, ce va oferi o gamă completă de servicii medicale și va avea o capacitate de 849 de paturi – 336 destinate pentru îngrijiri chirurgicale, 343 pentru îngrijiri medicale, 64 pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 pentru terapie intensivă (dintre care zece pentru terapie intensivă pediatrică) – și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri.

Spitalul va include și un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat, cu 22 de săli de intervenție chirurgicală, și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.

DESPRE UBITECH CONSTRUCȚII

Este una dintre cele mai digitalizate și mai tehnologizate companii de construcții din România și este parte a Leviatan Group. A realizat mai multe proiecte de referință la nivel național, cu o arie largă de facilități, precum unități multifuncționale, săli de sport, baze de antrenament și alte tipuri de proiecte din sfera educațională și militară. Ca parte a proiectelor de infrastructură militară pe care le-a dezvoltat în mai multe zone din România, Ubitech a edificat inclusiv unități medicale.

Printre proiectele sale de portofoliu se numără realizarea infrastructurii aeroportuare din Câmpia Turzii, pentru avionul multirol F16, sau executarea lucrărilor de construcții de clădiri și instalații militare la noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, din Sibiu.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share