Un fost director general al BCR este noul președinte al Piraeus Bank

Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu, Viorel Mischie, Mădălina Otilia Teodorescu și Nikolaos Chaniotis formează noua echipă de conducere a Piraeus Bank România.

Dominic Bruynseels, noul președinte al Piraeus Bank România și membru al Consiliului de Administrație, va coordona întreaga activitate a băncii și va prelua în subordine directă funcțiile de control ale Piraeus Bank. Este unul dintre cei mai experimentați bancheri din România și nu numai, cu o practică de aproape 38 ani în sectorul bancar – inclusiv în Standard Bank of South Africa, Banca Comercială Română, Barclays Bank PLC.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În România, a fost director general al BCR, din mai 2008 până în aprilie 2012, timp în care banca a înregistrat profituri record (2008) și rezultate operaționale de excepție (2009-2010). A fost președinte al Private Investors în Africa, vicepreședinte al Overseas Development Institute și membru în Directoratul Consiliului Investitorilor Străini în România. Este membru al Chartered Institute of Bankers, are o diplomă în Studii Financiare, Chartered Institute of Bankers, o diplomă MBA, la Henley Management College, și este licențiat în Istorie Medievală, la Durham University.

Cătălin Pârvu, noul prim-vicepreședinte și membru al Consiliului de Administrație, va gestiona segmentele Corporate, IMM, Trezorerie și Piețe Financiare, Dezvoltare Produse și Campanii, Prevenire Fraude și Investiții pe Piața de Capital. Este unul dintre pionierii pieței autohtone de banking, cu o experiență de 28 de ani în domeniu. A avut o implicare majoră în expansiunea segmentului de carduri și a conceptului de bancassurance în România.

Timp de zece ani, a fost CEO al Piraeus Bank România și a ocupat poziţii de top management la Banca Ţiriac şi HVB-Ţiriac, în sectorul de operaţiuni bancare şi în cel de retail banking. A fost membru în Consiliul Director al Asociației Române a Băncilor și a activat și în alte organizații similare. A absolvit Facultatea de Automatică din cadrul Universităţii Bucureşti, deţine o diplomă în matematică la Universitatea din Bucureşti şi una de studii postuniversitare în Management Bancar şi Pieţe de Capital, la Institutul de Studii Economice.

Mădălina Otilia Teodorescu, vicepreședinte, va continua să supervizeze activitățile rețelei teritoriale ale băncii, activitatea de retail – Dezvoltare Business, Segmentare Clienți, Management al Performanței și Analiză în Afaceri -, și departamentul Marketing. S-a alăturat echipei Piraeus Bank în 2014 și are o experiență de aproape 23 de ani în domeniul bancar, dintre care ultimii 16 ani în poziții de top și middle management în Piraeus Bank și Raiffeisen Bank. Este absolventă a Universității Româno-Americane, Facultatea de Finanțe-Bănci. Din 1996, și-a consolidat cariera profesională prin participarea la programe internaționale de training la Geneva, Milano, Paris, Praga, Viena, Londra și Laussane.

Viorel Mischie, vicepreședinte, membru al Consiliului de Administrație, va coordona divizia Financiară și pe cea de Management de Date și Business Intelligence. S-a alăturat Piraeus Bank în 2005, în funcția de CFO, după ce a ocupat poziții-cheie în divizia financiară a Băncii Țiriac. În 2007 a devenit Assistant General Manager & CFO Piraeus Bank România, iar în septembrie 2009 a fost numit director general adjunct. Are o experiență de aproape 21 de ani în banking și de 27 de ani în sectorul financiar-contabil. A urmat cursuri de specializare în instituții financiare prestigioase din SUA, Germania și Grecia.

Nikolaos Chaniotis, vicepreședinte, va coordona activitatea diviziilor de Recuperare Credite și Active Reposedate. În februarie 2015, s-a alăturat Piraeus Bank România, ca director general adjunct, și a condus Sectorul Recuperare Credite. Are 25 de ani de experiență bancară și în domeniul piețelor financiare, și a deținut responsabilități-cheie la Tirana Bank, Uniastrum Bank-Rusia, Bank of Cyprus, Arab Bank PLC – Atena, Piraeus Bank și Credit Lyonnais Greece. Are o experiență vastă în administrarea și restructurarea creditelor neperformante și în corporate banking și risc de credit. Deține un master în Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe, la Universitatea din Toledo, Ohio, și este licențiat în Științe Economice la Slippery Rock University, Pennsylvania.

Athanasios Psathas, vicepreședinte, responsabil de Operațiuni și IT, se va întoarce la Piraeus Bank Grecia, la sfârșitul lunii. Succesorul său lui va fi anunțat ulterior.

În același timp, se schimbă și Componența Consiliului de Administrație al Piraeus Bank România. Consiliul Director este condus de Nicolae Dănilă, președinte, mandatat pentru următorii patru ani, și include directorii executivi Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu și Viorel Mischie. Director principal independent este Pedro Miguel Weiss, iar Andrea Secci și Bogdan Ciobotaru sunt directori ne-executivi.

Foto: Cotidianul

Nicolae Dănilă (foto) este unul dintre cei mai experimentați bancheri din România, cu o carieră de 42 de ani în domeniu. A deținut funcții de top management în instituții bancare precum JP Morgan Chase (România), Chase Manhattan Bank (România) și BCR, și a fost Consilier al Guvernatorului BNR și Consultat Strategie la BNR. A urmat cursuri de specializare la instituții prestigioase din Londra, Paris, Frankfurt, Lausanne și New York. Este membru al Asociației Economiștilor din România, al Academiei Oamenilor de Știință din România, al Clubului de la Roma – secțiunea România, al ASPEN România și al Societății SOREC România. Nicolae Dănilă este profesor la ASE București, a publicat zece cărți de specialitate și alte zeci de articole, și a primit o serie de distincții și recunoașteri profesionale, de la instituții și publicații importante.

DESPRE PIRAEUS BANK ROMÂNIA

Oferă produse și servicii pentru clienți locali și internaționali, inclusiv activități de retail pentru IMM și corporate banking. Operează prin 99 de unități bancare, are 1.200 de angajați și circa 150.000 de clienți activi.

Articolul anterior

Șoferii, cei mai căutați de angajatori pe OLX

Articolul următor

Mai mult de jumătate dintre angajați sunt dispuși să se mute în altă țară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share