Un român devine Head of Sports CEE la Discovery

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA), o divizie a Discovery Communications, lider global în domeniul divertismentului, anunţă numirea lui Mircea Medaru în funcţia de Head of Sports pentru Europa Centrală & de Est.

Din biroul de la București, Medaru îi va raporta direct Victoriei Davies, VP, Country Manager pentru Europa Centrală & de Est, și va lucra îndeaproape cu directorii de programe Eurosport și Discovery Networks. Numirea lui Medaru vine în contextul în care Eurosport dorește să devină destinația preferată în materie de sport pentru publicul local, fapt dovedit și de investiția recentă în achiziționarea drepturilor pentru Premier League în România pentru următorii trei ani, inclusiv sezonul 2018-2019.

Medaru va avea responsabilități strategice și operaționale pe 13 piețe, printre care România, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Cehia, pentru a maximiza oportunităţile existente, dar şi pentru a identifica noi segmente de dezvoltare pe zona de sport. Înainte de a se alătura echipei de management Discovery, Mircea Medaru a acumulat o experiență de peste 15 ani în consultanţă şi management în zonele de achiziţie de programe TV, producție, vânzări și marketing, atât la nivel național, cât și regional, în companii media precum Prima TV/SBS Broadcasting, TV Sport/ Realitatea TV şi Pro TV/Central European Media Enterprises (CME). În cadrul echipei CME, Medaru a fost responsabil de dezvoltarea unui proiect în țările ex-iugoslave, de achiziționarea drepturilor de difuzare la nivel local și internațional pentru Sport.ro și Pro TV, și a fost implicat în procesul de rebranding al televiziunilor din portofoliul CME în Bulgaria.

DESPRE DISCOVERY COMMUNICATIONS

Este lider global în domeniul divertismentului, cu peste trei miliarde de abonați în mai mult de 200 de țări și teritorii. Principalele posturi TV din portofoliul său sunt Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery, Animal Planet, Science, Turbo/Velocity și OWN: Oprah Winfrey Network, dar și Discovery Digital Networks, ce include Seeker și SourceFed. Discovery este și proprietarul Eurosport, cel mai important post TV dedicat sportului, din Europa și regiunea Asia-Pacific. Eurosport este disponibil în 54 de țări, în 20 de limbi, și deține drepturile de difuzare pentru Bundesliga, Premier League, Major League Soccer, Cupa Africii, J1 League (fotbal), Raliul Paris-Dakar, Raliul Monte Carlo, campionatul european și mondial de atletism, Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta a España (ciclism), French Open, Australian Open și US Open (tenis), Campionatul Mondial de snooker și Eurocup (baschet).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share