Un român a a fost ales în Parlamentul german, pe listele partidului extremist Alternative für Deutschland

Unul dintre cei 94 de deputați ai partidului Alternative für Deutschland (AfD), după alegerile de ieri, va fi Markus Frohnmaier, 26 de ani, președintele federal al organizației de tineret AfD Junge Alternative.

Frohnmaier s-a născut la Craiova, dar a crescut la Weil der Stadt, în Baden-Württemberg. A fost, până nu demult, purtător de cuvânt al candidatei AfD, Alice Weidel, și a fost ales în circumscripția Böblingen, în Baden-Württemberg, scrie diasporaazi.ro. Un alt român care a candidat pe listele AfD, Reimond Hoffmann, nu a fost ales.

Când șefa sa a părăsit, din cauza protestelor, platoul de emisie la o emisiune de campanie, Markus Frohnmaier a scris pe Twitter o amenințare: “În 24 septembrie, vă fac șomeri. Șoarecilor!”. Potrivit Huffington Post, Frohnmaier este unul dintre primii semnatari ai Rezoluției din Erfurt, care a pus bazele partidului de extremă dreapta în jurul politicianului Björn Höcke.

Foto: Markus Frohnmaier / Facebook

Este pentru prima dată în ultimii 60 de ani când un partid de extrema dreaptă intră în Bundestag. Germania se confruntă cu “cea mai mare provocare” a sa de la nașterea Republicii Federale, în 1949, apreciază Consiliul Central al Evreilor din Germania.

Potrivit rezultatelor definitive ale alegerilor din Germania, conservatorii au obținut 33 la sută din sufragii, cu 8,5 la sută mai puțin decât la scrutinul din 2013, iar social-democrații – 20,5 la sută, cu 5,2 la sută mai puțin. Pe locul al treilea se află AfD, cu 12,6 la sută, cu 7,9 puncte procentuale mai mult decât în 2013. Pe locurile următoare se situează liberalii, cu 10,7 la sută, stânga radicală Die Linke a obținut 9,2 la sută, iar ecologiștii – 8,9 la sută.

Articolul anterior

"Gigantul" chinez BGI vrea să construiască un hub de cercetare în bioinformatică, la Cluj-Napoca

Articolul următor

Iași: Xerox se mută într-o nouă locație din Moldova Business Center și mărește numărul angajaților

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share