Un român, inclus în Global Business Hall of Fame 2021, la secțiunea “Inovator”, alături de fondatoarea platformei Canva

Cornel Amariei, fondatorul .lumen, se numără printre cei patru laureați ai premiilor Global Business Hall of Fame 2021, acordate de Junior Achievement (JA) Worldwide celor mai buni tineri antreprenori și lideri de afaceri din lume.

Cornel Amariei este unul dintre cei doi laureați ai secțiunii “Inovator”, alături de Melanie Perkins, fondatoarea platformei de comunicații vizuale Canva, o companie evaluată la 15 miliarde de dolari.

“Născut în România, Cornel Amariei a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora lui are și dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, a înființat, în 2020, .lumen, un startup care construiește ochelari ce permit persoanelor cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună. Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în toată lumea, .lumen a construit primul sistem ce imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de 39.980.000 de persoane nevăzătoare”, își explică alegerea organizatorii.

Co-fondator și director executiv al Canva, Melanie Perkins este una dintre cele mai tinere femei CEO al unui startup tehnologic din lume. De la lansarea platformei de comunicații vizuale, în 2012, utilizatorii din 190 de țări au creat peste cinci miliarde de modele pe Canva. În decembrie 2020, o alocare de 71 milioane de dolari adusă de investitori, inclusiv Dragoneer și T Rowe Price, a adus companiei o evaluare la 15 miliarde de dolari. Compania a folosit finanțarea suplimentară pentru a extinde echipa, cu peste 1.500 de angajați, în birourile din Sydney, Beijing, Austin și Manila.

Laureații celeilalte categorii, “Lider”, sunt Divine Ndhlukula, fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., și Alice Bentinck, co-fondatorul Entrepreneur First.

Divine este fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., compania holding pentru Securico Security Services, Canine Dog Services și Multi-Link P / L, o companie de sisteme electronice de securitate. Cu un debut modest, Divine a fondat Securico Security Services în 1999, cu doar patru angajați. Compania a crescut acum la peste 4.000 de angajați, care sunt printre cei mai respectați și căutați jucători din industria de securitate din Zimbabwe. Alice este co-fondatorul Entrepreneur First, cu sediul în Marea Britanie, care investește în talente și dezvoltă companii ce susțin persoanele ambițioase, care construiesc startup-uri de tehnologie în Europa, Asia și America de Nord. Alice este și co-fondatorul Code First Girls, care oferă cursuri gratuite de coding pentru femeile din universități.

Procesul de nominalizare la Global Business Hall of Fame, conceput cu sprijinul PwC, a urmărit să implice diverse categorii de grupuri de interes din întreaga lume și să se asigure că protocoalele pentru selecția laureaților sunt respectate.

Fiecare dintre noii laureați se alătură unei galerii digitale cu conținut interactiv, aspirațional, conceput pentru tinerii care învață acasă, la școală sau prin programele JA.

Scurt istoric al Business Hall of Fame

Între 1975 și 2009, Business Hall of Fame a numit 247 de laureați, dintre care fondatori de companii de succes sau CEO, pionieri ai industriei sau editori. Fiecare a demonstrat un angajament față de comunitatea sa – local și global – și fiecare a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare sau antreprenoriat. Pe măsură ce Junior Achievement (JA) și mediul afacerilor au evoluat, a evoluat și conceptul Business Hall of Fame. În 2020, inițiativa a fost relansată și redenumită Global Business Hall of Fame și a creat o oportunitate pentru comunitățile și școlile din întreaga lume de a sărbători și a recompensa inovatorii și liderii lor în afaceri.

Persoanele nominalizate sunt grupate în categoriile “Lider” (profesionist la nivel executiv, care îi inspiră pe ceilalți, ale cărui contribuții au determinat o dezvoltare a mediului de afaceri, cu accent pe îmbunătățirea vieții) și “Inovator” (sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial și orientat către comunitate. Aduce o schimbare de cadru la nivel global sau a apărut recent pe scena globală). Printre laureații edițiilor trecute se numără Levi Strauss, creatorul jeanșilor, Estée Lauder, fondatoarea companiei cu același nume, Gert Boyle, fost CEO la Columbia Sportswear, Berry Gordy, Jr., fondatorul Motown Records, sau Roberto Goizueta, ex-CEO la Coca-Cola.

Articolul anterior

Edenred România are o nouă pagină de Cariere, care aduce la un loc toate joburile disponibile în companie

Articolul următor

Un designer român, în juriul celei mai prestigioase competiții de design din lume

Articole din aceeași categorie
Total
36
Share