fenix.eco își lansează, astăzi, platforma online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiționate, cu modele din game superioare.

Pe fenix.eco sunt disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50 la sută mai mici decât cele ale unor telefoane inteligente noi. “Fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, clienții noștri pot economisi până la 50 la sută din valoarea telefonului. Am încorporat principiile economiei circulare în modelul nostru de afaceri, ceea ce face ca soluția să fie și mai adecvată acestor vremuri dificile”, declară antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, care a investit 200.000 de euro în fenix.eco. Acesta este co-fondator al startup-ului, împreună cu un fost manager Amazon, Adrien Arnoux.

Telefoanele disponibile pe fenix.eco oferă avantaje similare cu cele noi, precum experiența clientului, calitatea și garanția, la prețul unui model vândut la mâna a doua. Magazinul vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei, cu o vechime de 12 până la 36 de luni, curățate de datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO. Ele sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii. Cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

“Pe lângă faptul că este o alegere economică pentru cumpărători, fenix.eco este o opțiune atrăgătoare pentru cei care respectă mediul înconjurător. Fabricarea unui nou smartphone este un dezastru pentru planetă, deoarece această operațiune necesită 13 tone de apă și va produce 55 kg de CO2. El are nevoie de 35 kg de materii prime”, spune antreprenorul francez, stabilit în București.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Piața mondială a telefoanelor mobile refolosite ar putea crește de la 27 de miliarde de dolari, în 2019, la 67 de miliarde, în 2023, potrivit IDC. Deși relativ noi în Europa de Est, smartphone-urile recondiționate sunt deja o alegere populară în Europa de Vest. În Franța și Germania, au reprezentat mai mult de zece la sută din piață, în 2019.

“Aproape cinci milioane de smartphone-uri sunt vândute în România, în fiecare an. Ambiția noastră, pe termen lung, este să cucerim zece la sută din această piață, ceea ce echivalează cu vânzarea a 500.000 de telefoane pe an. Acesta este planul nostru doar pentru România. Discutăm cu investitorii pentru a extinde fenix.eco în alte trei țări din Europa de Est, în 2021. Până acum am investit în 12 startup-uri din România și am lansat cinci companii pe cont propriu, dar trebuie să spun că fenix.eco este, probabil, una dintre cele mai entuziaste provocări de afaceri cărora m-am dedicat vreodată”, arată Grégoire Vigroux.

Acesta este unul dintre fondatorii TELUS International Europe (ex-CallPoint), un call center cu circa 5.000 de angajați în Bulgaria și România.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Adio, România: nume “grele” pun lacătul pe fabricile de aici și pleacă în locuri mai “prietenoase”

Anunțul grupului Nestlé – care va renunța, până în mai, la unitatea…

O companie germană pleacă din România, după ce angajații au furat matriţe Lamborghini de 200.000 de euro

O fabrică de componente auto, deschisă în 2016, în România, de o…

Petiție pentru ca patronii de farmacii să fie doar farmaciști: peste 2.000 de semnături, în două zile

Mai mult de 2.000 de persoane au semnat o petiție online, lansată…

Se îngroașă gluma: germanii de la Rieker închid fabrica din România și trimit în șomaj 700 de oameni

Aproape 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, după ce…