Banner

Un tânăr de 28 ani, consilier al premierului, director general la Nuclearelectrica

Consiliul de Administraţie al producătorului de energie Nuclearelectrica l-a numit pe Cosmin Ghiţă în funcţia de director general, pentru o perioadă provizorie, de patru luni, din 2 septembrie.

Numirea în funcţie a lui Ghiţă vine în condițiile în care prelungirea mandatului de patru ani, cu încă un mandat provizoriu de patru luni, al actualului şef, Daniela Lulache, expiră în 1 septembrie. Propunerea de numire a directorului general a venit din partea comitetului de nominalizare şi remunerare, din cadrul Consiliului de Administraţie, întrunit în 21 august.

Din 1 iunie 2017, Cosmin Ghiță este preşedinte al Consiliului de Administraţie Compania Naţională a Uraniului, după ce, din aprilie, devenise consilier de stat al prim-ministrului. Între martie 2015 şi aprilie 2017, a fost partener Amerocap, în New York. Potrivit CV-ului său, în această perioadă a gestionat vânzarea a două perimetre petroliere în bazinul Mării Negre, a securizat o linie de finanţare de 300 de milioane de dolari, pentru o companie de dezvoltare de câmpuri mature off-shore din Marea Nordului, și a oferit consiliere în strategia de achiziție de câmpuri, a facilitat structura financiară și planul comercial pentru o companie de minerit uraniu din Africa, a consiliat un fond de investiții american, cu capitaluri totale de 184 miliarde de dolari, asupra unei potențiale investiții în domeniul petrolier din România, a consiliat Fondul Proprietății de Stat al Ucrainei asupra unei structuri de privatizare de participațiuni minoritare în companii din portofoliu și a oferit consiliere în procesul de vânzare a unui perimetru petrolier deținut de o companie poloneză în Kazakhstan.

Între noiembrie 2011 și aprilie 2017, Cosmin Ghiță a fost și manager PR, pentru România și Moldova, la Medtronic. Din această poziție, ar fi fost responsabil pentru reprezentarea în România și Moldova a celui mai mare producător de dispozitive medicale la nivel global, a dezvoltat planul de abordare și poziționare față de politicile cheie referitoare la sistemul de finanțare medical și a facilitat planul de implementare proiecte construcții și echipare spitale în parteneriat public-privat. Această informație nu apare și pe profilul de LinkedIn al lui Ghiță, care menționează doar că ar fi fost “Government Affairs and Price Reimbursement Manager”, timp de șase luni, din noiembrie 2016 în până în aprilie 2017.

Absolvent al Școlii Americane Internaționale din București și al Bates College, Lewiston ME (SUA), Cosmin Ghiță a fost și consilier Relații Publice și Guvernamentale la Chevron Romania Exploration and Production, între aprilie 2012 și martie 2015.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share