Unde pleci cu 200 de euro, în vacanța de primăvară?

Pentru că se apropie vacanța tradițională de primăvară, în jurul Paștelui ortodox și al celui catolic, mulți români își planifică perioade de concediu, în lunile aprilie-mai. 

E, poate, momentul ideal pentru o vacanță în străinătate, căci se pot identifica multe oferte în regim low-cost, atât la prețurile de transport, cât și la cazare. Chiar și în parcurile tematice și la centrele de distracție acvatică și de spa, se poate merge la un preț mai scăzut decât în timpul perioadei de vară.

Una dintre destinațiile cele mai căutate de români, în aprilie-mai, este Grecia. Aici, vara vine de fapt mai devreme, așadar se poate evada către vreme mai caldă. În mai, se poate merge la plajă, în stațiunile grecești, care prind viață, în multe cazuri, și datorită grupurilor de români. Chiar în jurul datei de 1 mai, se pot găsi circuite deosebite cu autocarul, la prețuri ce pornesc de la puțin peste 200 de euro de persoană. Spre insulele grecești, cel mai accesibil transport în lunile aprilie-mai este mașina personală sau autocarul. Zborurile charter din România apar mai degrabă din iunie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

O altă idee de vacanță în această perioadă, tot în Grecia, este vizitarea Capitalei. În Atena, se poate rezerva o cameră dublă la hotel, cu prețuri rezonabile. La circa 50 euro/ noapte, se găsesc ușor hoteluri în locații centrale și cu recenzii foarte bune pe site-urile de rezervări online. Atracții turistice precum Templul Acropole și Partenonul sunt mai puțin aglomerate primăvara, ceea ce este un punct în plus. Din București se poate zbura low-cost spre Atena. Prețurile de la momentul redactării acestui articol pornesc de la 34 de euro/ zbor, la care se adaugă costuri cu bagaje și alte mici taxe obligatorii sau opționale (prețurile la biletele de avion variază mult în funcție de gradul de rezervare).

Unde pleci în city beak, în vacanța de Paști?

Dacă vara prețurile pentru zboruri sunt, de obicei, la niveluri maxime, corelate cu cererea mare, primăvară, costurile biletelor de avion sunt la valori prietenoase pentru destinațiile europene. E momentul perfect pentru un city-break de primăvară. Orașe europene precum Berlin, Budapesta, Viena, Praga, München, Paris, Bruxelles, Roma sau Milano, pot fi vizitate la costuri rezonabile, mai ales dacă se aleg în regim propriu toate serviciile, inclusiv cazarea, și sunt căutate online cele mai convenabile oferte.

Online, este simplu să-ți construiești singur pachetul de vacanță, căutând prețurile minime și o mulțime de idei și oportunități pentru distracție. Low-cost nu este un concept care să însemne compromis la calitate. Abordat cu atenție, poate însemna o soluție isteață de a plăti mai puțin pentru servicii care, în mod normal, au o valoare mai mare. Se pot face anumite compromisuri, mai degrabă la detalii ce nu sunt esențiale-de exemplu, se acceptă anumite ore de zbor sau escale, se renunță la opțiuni speciale, la mâncare premium, pe timpul zborului etc.

În ceea ce privește cazarea, low-cost poate reprezenta, pur și simplu, identificarea unor oferte early booking sau last minute. Trebuie doar să aveți un pic de atenție la firmele prin care faceți rezervarea. Le puteți verifica  prin CIP online, pentru a nu avea nici o problemă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share