Up România intră în universul blockchain și le oferă angajaților NFT-uri aniversare

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, Up România a oferit propriilor angajați NFT-uri, pentru a le mulțumi că fac parte din echipa Up și pentru a dezvolta în rândul lor o înțelegere cuprinzătoare a potențialului pe care îl are tehnologia blockchain.

NFT-urile oferite cadou, care sunt o formă de artă digitală, au fost create prin folosirea inteligenței artificiale. Declarația de poziționare a companiei a fost introdusă de un artist, alături de elementele din identitatea vizuală ale brandului, iar AI a generat trei variante de design.

Deși NFT-urile (non-fungible token) există din 2014, popularitatea lor a crescut vertiginos în timpul pandemiei. Companiile pot introduce NFT-urile în pachetele de beneficii extrasalariale pentru a crește implicarea și loialitatea angajaților. Deși reprezentanții generației Z sunt cel mai atrași de activele digitale și tehnologiile noi, există un real interes și în rândul generațiilor anterioare.

Pornind de la această realitate, punerea la dispoziție a NFT-urilor ca beneficii extrasalariale contribuie la atragerea talentelor, care cunosc avantajele acestei tehnologii. În timp, ele pot contribui  la îmbunătățirea strategiilor de recrutare, retenție și fidelizare a angajaților. “Ne-am dorit să marcăm împlinirea a 20 de ani de activitate într-un mod unic și să ne ancorăm în realitatea tehnologică de tip blockchain. Ne uităm la următorii 20 de ani și știm că beneficiile extrasalariale vor fi altfel, la fel ca angajații, care sunt unici. Ei vor să facă parte dintr-o echipă cu valori comune, care le oferă experiențe. Ne orientăm cu toții spre a înțelege noile tehnologii și a le include în ADN-ul nostru”, spune Elena Pap, director general Up România.

Up România face parte din Grupul Up și deservește peste 25.000 de clienți și peste 800.000 de beneficiari. Oferă instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța business-ului companiilor: produse și servicii ce facilitează viața de zi cu zi a salariaților prin accesul la beneficii în multe domenii (carduri Up Dejun, Up Cadou, Up Cultură, Up Vacanță, tichete de creșă), platforma de beneficii flexibile (Up MultiBeneficii), soluții digitale interactive de incentivare și recompensare (STIM Online), servicii dedicate comercianților și soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială (tichete sociale, tichete sociale pentru grădiniță).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share