Banner

VIDEO. Samsung relansează aplicația #TomorrowMe cu un concurs și o caravană națională

Foto: eJobs

Pentru cel de-al șaptelea an consecutiv, Samsung Electronics România continuă programul  educațional TomorrowMe și relansează aplicația vocațională, într-o nouă variantă.

Anul acesta, TomorrowMe aduce și mai multe informații pentru explorarea meseriilor viitorului și cum vor evolua competențele pentru o serie de specializări, în următorii zece ani. Programul vine și cu o surpriză pentru elevii de liceu: toți cei care testează aplicația și completează testul vocațional pot câștiga unul dintre cele șase dispozitive de realitate virtuală Samsung Gear VR, oferite prin tragere la sorți.

Câte un premiu este alocat fiecărui profil vocațional în parte: realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial și pragmatic. “Educația este un subiect important pe agenda zilei, în contextul în care abilitățile și competențele necesare pentru locurile de muncă, așa cum vor arăta acestea în următorii ani, se află într-o continuă transformare. Ne-am propus să lucrăm la corelarea aptitudinilor pe care le dobândesc elevii de astăzi cu cele necesare adulților de mâine. De aceea, anul acesta aducem o proiecție către viitor, pentru trei meserii ce se vor regăsi cu siguranță în alegerile tinerilor de peste zece ani: profesor, inginer și programator. Ca lider tehnologic, continuăm tradiția lansată anul trecut, de a veni cu conținut 360°, în contextul în care acesta este tot mai apreciat”, declară Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager pentru Europa de Sud Est, în cadrul Samsung Electronics.

Noua versiune a aplicației #TomorrowMe include, în 2017, trei clipuri în format 360°,  în care Angela Dimișcă, profesor în cadrul programului Teach for Romania, Silvia Stegaru, co-fondator Codette și susținător al meseriei de programator în rândul femeilor, și membrii echipei de robotică AutoVortex, vorbesc despre ce îi motivează în carieră și despre felul în care meseria lor se va schimba în următorii zece ani.

Versiunea 2017 a fost deja prezentată elevilor, în cadrul unor evenimente speciale, la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc și Colegiul Național Ion Creangă din București. Elevii au aflat cum vor arăta provocările din carierele lor de la Sorina Alexandru, Employer Branding Coordinator în cadrul eJobs, Cristian Oană, programator, angajat într-o companie internațională cu birouri în București, Montreal, Skopje și Tel Aviv, și reprezentanți ai organizației Teach for Romania. Elevii au fost curioși să afle cum vor evolua meseriile de profesor și programator, și ce îi motivează pe cei prezenți, în fiecare zi.

Odată cu începerea anului școlar 2017-2018, astfel de întâlniri vor fi organizate în mai multe licee din țară. Caravana Samsung TomorrowMe, desfășurată în parteneriat cu eJobs și Teach for Romania, le va oferi elevilor posibilitatea de a explora profesii variate, într-o eră digitalizată, precum și competențe pe care trebuie să le dezvolte pentru cariera pe care o doresc.

Informațiile despre pașii necesari pentru urmarea unei cariere vocaționale apar în aplicația #TomorrowMe,  disponibilă gratuit în Galaxy Apps și în Google Play, și pe tomorrowme.ro. Ea este integrată cu programele educaționale actuale și cu cerințele de pe piața muncii, și pune la dispoziția elevilor de liceu, și nu numai, un test rapid, prin care își pot descoperi vocația. În funcție de profilul vocațional rezultat, utilizatorii primesc informații despre ce studii trebuie să urmeze și care sunt etapele carierei alese.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share