Violoncelistul Götz Teutsch, Cetățean de Onoare al Sibiului

Unul dintre violonceliștii cei mai apreciați ai lumii, Götz Teutsch, este, de duminică, Cetățean de Onoare al Sibiului.

Götz Teutsch a fost prezent la ceremonia de la Primăria Sibiului alături de soția sa, pianista Cordelia Höfer. Laudatio in Integrum a fost rostit de ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, și de dirijorul Gabriel Bebeșelea, cel care a propus acordarea titlului acestei personalități sibiene din lumea muzicală.

“Numele Teutsch are un răsunet puternic în istoria Sibiului, prin Friedrich și Georg Daniel Teutsch, doi episcopi luminați și reformați, care au lăsat o amprentă importantă în cultura orașului. Urmaș al acestor personalități sibiene, Götz Teutsch a continuat pe linia predecesorilor săi și a reprezentat Sibiul pe scene muzicale importante din lume, prin talentul și munca sa”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Götz Teutsch s-a născut la Sibiu şi a absolvit Conservatorul din Bucureşti, iar timp de 36 de ani (1970-2006) a fost membru al Orchestrei Filarmonice din Berlin şi prim solo-violoncelist al acesteia. Acum locuieşte la Salzburg. 

Prietenii noștri de la JYSK ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Află cum îți poți găsi un job pe stil scandinav, în România: https://lnkd.in/dguJb8qN

Articolul anterior

Consultant în resurse umane: angajații români vor salarii mai mari, dar nu știu să le ceară

Articolul următor

Mars are un nou director al lanțului de aprovizionare pentru Europa Centrală și de Sud

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share