Virginia Oțel, promovată în rolul de co-președinte al Professional Women’s Network Global. Ileana Botez preia conducerea PWN România

Președinta Professional Women’s Network România a fost aleasă co-președinte al PWN Global, împreună cu Nadine Castellani-Floderer, ex-președintă PWN Lyon.

În locul Virginiei Oțel, în fruntea PWN România, consiliul director  a ales-o pe Ileana Botez, VP Women on Boards, care va ocupa rolul de președinte interimar până la alegerile de anul viitor. Portofoliul dedicat femeilor în consilii de administrație, rămas liber, a fost preluat de Violeta Ciurel, o membră nouă în echipa de conducere a asociației, profesor și profesionist cu o experiență de peste 25 de ani în poziții de top management în cele mai mari corporații din industria europeană a asigurărilor.

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește circa 200 de femei aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii.

Printre obiectivele organizației se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalele sale programe includ un program de mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau în poziții de mid-management, unul de antreprenoriat, cu programul de educație antreprenorială “Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare” şi un program denumit “Femei în Consilii de Administrație”, ce a dezvoltat “Academia Women on Boards” și “Laboratorul de Competențe pentru membre în Consilii de Administrație” – programe unice, care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație. 

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert și a depășit peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share