Vodafone investește 20 de milioane de euro pentru a dezvolta competențele digitale și educația europenilor din 14 țări, inclusiv România

Până în 2025, circa 16 milioane de europeni vor beneficia de o investiție de 20 de milioane de euro a companiei Vodafone, care își propune să extindă abilitățile digitale și programele educaționale ale Fundației Vodafone, prin finanțarea inițiativelor locale în Albania, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Spania, Turcia și Marea Britanie.

Programele, derulate în parteneriat cu organizații de caritate și ONG-uri, vor permite oamenilor să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile de utilizare a tehnologiilor digitale. Obiectivul este acela de a ajunge la milioane de elevi din ciclurile primare și gimnaziale, la persoane care nu sunt cuprinse în programe de educație sau formare, la persoane aflate în șomaj și la persoane în vârstă.

Investiția va fi eșalonată pe următorii cinci ani și se adaugă donațiilor în natură ale Vodafone Group, estimate la 150 de milioane de euro, pentru o serie de inițiative legate de COVID-19 și unei investiții de zece milioane de euro a Fundației Vodafone în perioada de urgență a pandemiei, în 2020.

Abilități timpurii pentru copiii din învățământul primar și gimnazial

Fundația Vodafone lucrează pentru a elimina decalajul de competențe digitale și investește în programe pentru elevii din învățământul primar și gimnazial, ce îmbină formarea față în față cu accesul la platforme digitale, pentru a asigura perfecționarea elevilor și a profesorilor.

  • DigiCraft (Spania): o platformă de învățare a abilităților digitale pentru elevii din învățământul primar, care a sprijinit 93.000 de utilizatori unici în perioada martie-iulie 2020, ca urmare a închiderii școlilor.
  • Generation Next (Grecia, Albania): combină ateliere STEM și materiale de învățare digitale și a ajutat la îmbunătățirea abilităților digitale a peste 61.000 de adolescenți. Ținta este să ajungă la un milion de cursanți, până în 2025.
  • Coding for Tomorrow (Germania): îi învață pe copiii și adolescenții de la clasa I până la clasa a X-a, dar și pe profesorii lor, cum să folosească tehnologiile digitale într-un mod independent, critic și creativ. Prin zile de proiecte, ateliere și cursuri de formare pentru profesori, Coding for Tomorrow a ajuns la 119.500 de studenți și profesori.
  • Școala din Valiză (România): programul aflat în derulare în 50 de școli pune la dispoziția elevilor și profesorilor o platformă de e-learning și tehnologia (tablete, laptopuri, conexiune la Internet) necesare dezvoltării abilităților digitale.
  • Școala Digitală (Ungaria): program de învățare digitală, centrat pe dezvoltarea abilităților și a competențelor digitale ale tinerilor din medii defavorizate, ce constă în asigurarea accesului la dispozitive pentru elevi și cursuri de e-learning pentru profesori. Programul oferă și o platformă de partajare de conținut și o librărie ce cuprinde peste 200 de aplicații educaționale gratuite pentru smartphone și tablete. De acest program au beneficiat 49.000 de elevi și cadre didactice.
  • Mastere online (Olanda): program interactiv gratuit, în care peste 450.000 de copii cu vârste între zece și 14 ani au avut acces la informații despre ce înseamnă o lume digitală, despre abilitățile de creație, dar și despre cum să ai un comportament online responsabil, pentru a fi în siguranță.

Abilități pentru vârstnici

Fundația Vodafone își propune să îmbunătățească abilitățile digitale și pentru persoanele trecute de 65 de ani, în condițiile în care măsurile de izolare și distanțare socială au adâncit izolarea și însingurarea acestei categorii de cetățeni.

Procentul persoanelor cu vârste între 65 și 74 de ani, fără acces la internet, variază de la 13 la 36 la sută în țări precum Irlanda, Luxemburg și Cehia. Fundația Vodafone va derula în aceste țări un program prin care își propune să ajute 880.000 de seniori, până în 2025, prin ateliere față-în-față, o platformă de e-learning și suport digital.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Alina Gamauf, ex-director HR la Unicredit, va conduce departamentul de Resurse Umane al Carrefour România

Articolul următor

Echipele Vitacom Electronics se mută într-un nou centru logistic, în Cluj

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share