Webasto pune Aradul pe harta inovației în Europa: noul centru R&D devine nucleul activității de cercetare și dezvoltare al companiei

Grupul Webasto, unul dintre cei mai mari 100 furnizori din industria auto, a inaugurat oficial, la sfârșitul săptămânii trecute, noul său centru de cercetare și dezvoltare din Arad.

Noul proiect R&D din vestul țării va deveni nucleul activității de Research & Development al grupului Webasto. “După doi ani de construcții, investiții și proiecte de recrutare, Project House este în sfârșit gata să-și promoveze noii ingineri, tehnologii și proiecte. Ne dorim să avem alături de noi oameni fresh, entuziaști, pasionați de inovație și tehnologie. Împreună vom dezvolta proiecte de succes”, anunță compania.

Grupul Webasto este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și producători de sisteme inovatoare în domeniul auto și oferă o gamă largă de sisteme de trape de înaltă calitate pentru producătorii de automobile. În România, este principalul furnizor în producția de trape auto. La Arad se produc trape panoramice (trape duble, ce presupun un geam aproape complet al plafonului mașinii), pliante (vin cu o husă specială din material textil, ce se pliază compact când trapa este deschisă; husa este confecționată din material elastic durabil, rezistent la ploaie) și glisante (se împing în paralel cu plafonul mașinii, folosind o acționare electrică sau mecanică).

Compania Webasto este unul dintre cei mai importanți angajatori din România. Anul acesta, a fost una dintre cele 23 de companii din România, certificate deinstitutul independent olandez Top Employers, cel mai important jucător mondial în domeniul certificărilor pentru condiții excelente oferite angajaților. Procesul riguros de audit al cadrului organizațional din companie ia în calcul practicile de HR ale angajatorilor, pe baza a 20 de criterii de evaluare, structurate în șase categorii, precum strategii de resurse umane, mediul de lucru, recrutare, training, diversitate și incluziune.

Webasto, care a primit această certificare pentru al doilea an la rând, a obținut rezultate excelente în domeniile: valori, strategie de afaceri, strategie de personal și leadership. “Această certificare reflectă faptul că, deși 2021 a fost încă un an plin de provocări pentru noi, am făcut tot posibilul să menținem nivelul ridicat al politicilor de HR și să avem un impact pozitiv asupra vieților angajaților noștri. Am arătat că păstrarea unor excelente practici ale angajaților la locul de muncă rămâne o prioritate pentru noi. Îndeplinim în continuare provocările pieței forței de muncă care este într-o permanentă schimbare”, explică reprezentanții Webasto România.

Compania Webasto SE, cu sediul în München, a fost înființată în 1901, ca o afacere de familie. Are peste 12.000 de angajați, în 58 de locații (companii comerciale și fabrici de producție). Este, de mai mulți ani, nr. 1 mondial în producția de trape auto și încălzitoare staționare. Domeniile de bază ale companiei includ dezvoltarea și producția de sisteme de acoperiș, decapotare și caroserie și sisteme de încalzire, climatizare și ventilație pentru automobile și vehicule comerciale. Webasto România și-a început activitatea în iunie 2008, pe Platforma Industrială Werner Baier nr. 1 din Zimandu Nou.

Articolul anterior

Dacia le oferă prime între 16.000 și 130.000 de lei angajaților care pleacă din uzină

Articolul următor

Principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est are o nouă echipă de conducere

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share