Webinar: Cum te pregătești pentru primul job?

Studenții și elevii pot descoperi din timp ce înseamnă piața muncii pentru un viitor angajat, prin participarea la webinarul Cum te pregătești pentru primul job?, susținut de Mădălina Hodorog, trainer și consultant, în 21 octombrie, pe ZOOM, de la ora 19.

Participarea la webinar este gratuită, iar menirea acestuia este aceea de a ghida tinerii în drumul lor pe piața muncii și de a le asigura modalitățile necesare dezvoltării lor ca viitori angajați.

“Studenții au nevoie azi de competențe precum responsabilitate, comunicare sau adaptabilitate. Aceste competențe se dezvoltă în timp, iar pe parcursul webinarului vom face primii pași în această direcție. Este esențial ca tinerii să știe cum arată și cum funcționează piața muncii, pentru a-și dezvolta competențele de care este nevoie”, declară Mădălina Hodorog.

Mulți dintre proaspăt absolvenți văd piața muncii ca pe un mediu haotic, în care e nevoie de experiență. “Ca să fiu sinceră, mă simt puțin înfricoșată, fiindcă sunt la început și nu am atât de multă experiență, pe care am văzut că mulți angajatori o urmăresc. Am încercat de mai multe ori să mă angajez, însă fără prea mult succes”, declară unul dintre tinerii care urmează să finalizeze facultatea în acest an.

“Unul dintre obiectivele mele principale este acela de a fi independentă din punct de vedere financiar. Deși e greu, consider că studenții ar trebui să intre pe piața muncii, să experimenteze și să muncească propriu-zis, ca metodă de responsabilizare. Trebuie să existe și un echilibru între muncă și timpul liber, pe care să-l dedicăm pasiunilor noastre. Doar așa putem afla cu adevărat ce ne place și ne trezește interes”, spune o altă studentă.

Participanții la webinar vor descoperi cum arată piața muncii, ce caută angajatorii, ce să faci înainte de prima angajare și tips & tricks pentru viitorul lor. Înscrierile la eveniment sunt așteptate pe Eduspace.

Mădălina Hodorog, trainer și consultant.

Mădălina Hodorog construiește, de nouă ani, programe de #EducatieAltfel prin joc, energie și inspirație, pentru a ne pregăti pentru azi și pentru viitor. La sesiunile ei de training sau consultanță participă antreprenori, profesori, studenți sau angajați care doresc să-și descopere pasiunea și să aibă din nou acea „sclipire din ochi”.

A construit cel mai complex program de #EducatieAltfel, FUTURE – Construiește cu pasiune, care pregătește studenții pentru primul loc de muncă alături de profesori și angajatori. Ediția 5 a programului FUTURE, organizată împreună cu BCR, include sesiuni de training și sesiuni de orientare în carieră pentru studenți, profesori și angajatori. Participarea este gratuită pe tot parcursul programului, iar înscrierile se pot face aici.

Articolul anterior

Studiu: 58 la sută dintre managerii de companii spun că lucrurile vor evolua foarte defavorabil în economia românească, în următoarele luni

Articolul următor

Ana Boata, promovată în grupul Euler Hermes

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share