Wizz Air concediază 1.000 de oameni şi taie salariile celorlalți angajați, în condiţiile în care operează la trei la sută din capacitate

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor, în contextul eforturilor destinate să limiteze impactul financiar al pandemiei de coronavirus, care a paralizat călătoriile cu avionul, transmite Reuters.

Cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19 la sută din personalul Wizz Air. Și salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14 la sută. Directorul general József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22 la sută.

În prezent, Wizz Air operează la trei la sută din capacitate, dar dispune de lichidităţi de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziţie financiară solidă. Analiştii de la Citi susţin că Ryanair şi Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanţare. Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, iar singurele zboruri care mai operează au drept scop repatrierea cetăţenilor.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Aeroportul Heathrow din Londra, în mod tradiţional cel mai aglomerat din Europa, estimează că, în aprilie, numărul pasagerilor va scădea cu peste 90 la sută, față de aprilie 2019. Înainte de pandemie, Wizz Air oferea zboruri pe 700 de rute de la 25 de baze, ce asigurau conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share