Xerox: 50 de ani de prezență în România – de la imprimanta ce producea șase pagini pe minut, la cele care imprimă 314 pagini/minut

Istoria companiei în România începe în 1968, când Xerox s-a numărat printre puținele companii occidentale care și-au lansat operațiunile pe piața locală. Sub denumirea de Rank Xerox, compania avea sediul la Hotelul Capșa din București, unde existau un singur echipament și doi angajați români.

Primele echipamente copiau o pagină în câteva minute și era nevoie de un operator specializat. Mai târziu, Xerox a adus în România mai multe echipamente manuale și automate: Rank 422, 1824, 914, 720, 1000, 1385 660 și 3600. “Primul produs Xerox cu care am lucrat a fost X660, un echipament mecanic ce producea șase pagini pe minut, și am ajuns la echipamente precum gama iGen5 sau Nuvera, care imprimă până la 314 pagini pe minut. Nu există echipament din gamele de birou sau de producție care să nu fi trecut prin mâinile mele. Am crescut odată cu familia Xerox România și tot ce am învățat se datorează acestei familii”, spune Lucian Negoiu, National Technical Specialist, Xerox România. Lucian Negoiu este angajat la Xerox din 1979.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Anii 1980 au reprezentat o perioadă de creștere rapidă, după lansarea pe piață a unor echipamente în premieră pentru România. În 1980, Xerox aducea primul fax în România, Telecopier TC400, care trimitea o pagină în 4-6 minute. În zilele noastre, faxul este o funcție standard în toate echipamentele multifuncționale, iar o pagină poate fi trimisă în câteva secunde, deși folosirea tehnologiei fax a scăzut dramatic. În 1986, Xerox a lansat în România primul echipament laser, Xerox 3700, o imprimantă monocromă. Copiatorul Xerox 5775 și imprimanta Xerox 4900 au fost primele echipamente color lansate și s-au bucurat de succes pe piața locală. Xerox a fost prima companie de profil din țară care, spre finalul anilor 90, a introdus în portofoliul său servicii de management al documentelor (MPS). Astăzi, oferă servicii MPS pentru clienții din întreaga țară, direct sau prin partenerii strategici.

“De-a lungul celor 50 de ani, Xerox România a avut o contribuție majoră la dezvoltarea pieței IT locale, atât pe partea de echipamente și consumabile pentru imprimare, cât și în ceea ce privește serviciile de management al documentelor și de gestionare a proceselor de business. Ne-am dorit mereu să aducem pe piața locală produse și servicii în premieră, bazate pe cele mai noi tehnologii dezvoltate în centrele noastre de cercetare, și vom continua să punem toate aceste inovații în slujba clienților noștri”, declară Francisca Hogescu-Lebrun (foto), Country General Manager, Xerox România.

Oferta Xerox include servicii pentru companii de toate mărimile, de la gestionarea flotei de echipamente pentru mediul de birou, la fluxuri complexe de lucru, soluții pentru scanarea și arhivarea documentelor și procese pentru comunicarea eficientă cu clientul final. În 2012, Xerox România a lansat un program pentru parteneri, ce implică un proces consultativ de vânzări menit să adauge valoare afacerilor clienților finali, cu ajutorul tehnologiilor şi serviciilor Xerox. Astfel, business-urile mici și mijlocii se pot bucura de aceleași beneficii ca marile companii: acces la tehnologii performante, fără investiții majore, suport tehnic permanent, sisteme complexe de control și securizare a datelor și productivitate sporită.

În 2017, Xerox a avut cea mai mare lansare de produse din istoria companiei, în cadrul căreia a adus pe piețele din întreaga lume 29 de imprimante și echipamente multifuncționale cu tehnologia ConnectKey încorporată. Acestea beneficiază de funcții de mobilitate simple și sigure, conectivitate în cloud și acces la funcții de creștere a productivității, precum și aplicații. Astăzi, portofoliul Xerox România include echipamente de birou și de producție, consumabile, servicii de management al imprimării, servicii de procesare a tranzacțiilor ce implică documente și soluții de comunicare și marketing. Performanțele locale ale echipei de manageri și specialiști sunt sprijinite de experiența și resursele globale ale companiei, și de tehnologiile și produsele dezvoltate în centrele de cercetare Xerox. Compania beneficiază de o rețea extinsă de parteneri și distribuitori care îi permite să livreze produse și servicii clienților din toată țara.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share