Zoltan Prosszer, omul care a construit 12 companii și a pierdut apoi aproape tot: „Marile succese au nevoie de eșecuri pe măsură”

Administratorul special al companiei Romcab, Zoltan Prosszer, Andreea Georgescu, antreprenor în digital, scenarist, stand-up comedian, Miruna Stănculescu, specialist psihoterapie cognitivă-comportamentală și hipnoterapie, și Radu Georgescu, Chairman of the Board @ Seedblink, sunt invitații ediției a XII-a Fuckup Nights Bucharest.

Zoltan Prosszer este inginer, absolvent de facultate comunistă, antreprenor self-made de la 26 ani și fondator a 12 companii, dintre care azi mai funcționează trei. A trecut prin două insolvențe, pe care le găsește drept stări naturale în viața unei companii. A gestionat permanent între 500 și 2.000 de angajați și venituri anuale între 50 și 400 milioane de euro.

Se consideră un autodidact, a învățat singur tot ce știe, iar principala lui calitate este capacitatea de a accepta schimbarea, alături de identificarea continuă a unor soluții care să susțină și adaptarea companiilor la realitățile mereu în schimbare ale pieței. I-a plăcut mereu să descopere noi teritorii, a fondat una dintre primele companii private cu rețea de distribuție proprie, înaintea multor altor retaileri de astăzi, respectiv una dintre primele companii private la nivel național, una dintre primele companii care au intrat în insolvență, au reușit să iasă din insolvență, au intrat și a doua oară și, conform perspectivelor, va ieși din nou din insolvență.

„Nu există eșec, nu există succes, există doar un mod de a privi evenimentele, faptele, lucrurile. Aceeași situație poate fi privită de unii ca succes, iar de alții ca eșec. Eșecul perceput de piață poate fi gestionat așa încât oamenii să înțeleagă că acel eșec este necesar, pentru a crea contextul pentru succes. Fără eșec nu există succes. Acesta din urmă nu poate fi cuantificat în lipsa eșecului. Dacă eșecul este necesar pentru toată lumea sau doar pentru câțiva sau dacă se poate învăța din eșecurile altora, eu cred că nimeni nu învață din eșecurile altora. Toată lumea are nevoie de eșecul propriu ca să se dezvolte personal, profesional, social și chiar familial. În concluzie, eșecul e măsura lucrurilor, iar marile succese au nevoie de eșecuri pe măsură. Altfel, lecția nu poate fi învățată”, spune Zoltan Posszer.

Andreea Georgescu este antreprenor în digital @ Webspire, scenarist, stand-up comedian. Marele său avantaj este că nu știe nici până acum ce vrea să facă în viață. Este antreprenor în digital la Webspire, de peste zece ani. Între timp, este scenarist de filme și seriale TV de comedie, iar uneori face stand-up comedy la New York. A început ca studentă la Facultatea de Farmacie din București, a continuat cu studii în Jurnalism, iar de trei ani a absolvit programul Comedy Writing and Performing de la American Comedy Institute din New York. Cum a ajuns Andreea de la redactor șef la Libertatea.ro la a face strategii de online reputation management și a scrie filme internaționale, nici ea nu știe, și e foarte bine așa.

„După primul meu spectacol de stand-up comedy, în care am bombed (nimeni din sală nu a râs la glume), a fost rău. Foarte rău. Atât de rău încât o prietenă, care venise în public, m-a întrebat când am coborât de pe scenă dacă cred că e momentul să mă las de stand-up. Deși eram șocată, impactul psihologic e foarte puternic, aproape că m-a jignit întrebarea ei. Cum să mă las când nici nu m-am apucat bine? Doamne, ferește! Nici acum nu înțeleg ce legătură are faptul că nu-ți iese ceva cu renunțarea. Dacă îți place ce faci acolo, mergi mai departe. Au urmat trei zile în care nu am ieșit din casă și nu am vorbit cu nimeni, după care am urcat din nou pe scenă și a fost, din nou, foarte bine. Eșecurile nu mă descurajează, succesul continuu m-ar descuraja, că atunci chiar că n-aș avea cu ce să mă mai surprind. Și-mi place să am eșecuri tot mai mari, pentru că înseamnă că am învățat ceva din cele anterioare și că sunt, în sfârșit, pregătită să fail la #altnivel!”, explică Andreea Georgescu.

Fuckup Nights Bucharest este parte a seriei de evenimente care au loc la nivel global, în 320 de orașe din 90 de țări. Evenimentele se adresează micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații, liber profesioniștilor și studenților. Fuckup Nights aduce o perspectivă constructivă asupra nereușitelor profesionale, încurajează învățarea din situațiile dificile și facilitează creativitatea.

„Fuckup Nights Bucharest este unul dintre cele mai educative și emoționante evenimente la care am participat. Mulți dintre vorbitori dezvăluie pentru prima oară în viață momentele dificile din cariera lor, pentru că abia atunci găsesc puterea și curajul să le exprime. Aflăm povești impresionante, total neașteptate, cu o încărcătură emoțională teribilă. Adevărate lecții de carieră și viață, pe care niciun manual nu le oferă, care ne dau putere și încredere că nu suntem singuri, că nu ni se întâmplă numai nouă și că alții, oameni remarcabili, au depășit cu succes blocajele, chiar și pe cele care păreau definitive”, spune Diana Iosu, organizator Fuckup Nights Bucharest.

Evenimentul are loc în 27 ianuarie, de la ora 19, pe Zoom. Biletele sunt disponibile aici. Detalii pot fi găsite pe pagina dedicată și pe Facebook. Moderatorul evenimentului este jurnalista radio-TV Julia Nagy. Edițiile anterioare Fuckup Nights sunt surprinse aici: Vol I, Vol II, Vol III, Vol VI & Vol X.

DESPRE DIFINE PR

Este o agenție de comunicare full services, care combină experiența solidă a echipei, de peste 20 de ani, la nivel național și internațional, cu satisfacția de a crea povești de succes. Pe lângă serviciile complete de PR, comunicare și consultanță în afaceri, agenția organizează evenimente de tehnologie și de afaceri (ex. NASA Space Apps Challenge, TechFest, Fuckup Nights Bucharest). Portofoliul de clienți include compania de consultanță în afaceri McKinsey & Company, Black Sea Fund, GapMinder VC, acceleratorul de startup-uri Techcelerator, Growceanu, Seedblink, Goldring, Restart Energy, Romcab, Alexandrion Group, Sodexo, Bitcoin Romania, Undelucram.ro, ClujHub, bpv Grigorescu Ștefănică, Școala Informală IT, Cluj Senior Village și peste 80 de startup-uri de tehnologie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share