20 clădiri de birouri se pregătesc pentru inaugurare, în 2020. Ce companii de top își vor muta sediul anul acesta

La începutul acestui an, în București sunt în lucru și cu potențial de livrare 20 clădiri de birouri de clasă A și B+, cu o suprafață totală de 288.453 mp.

Potrivit informațiilor companiei ESOP Consulting, multe dintre viitoarele spații sunt pre-închiriate, respectiv o suprafață de peste 125.000 mp. Printre zonele de birouri cu cele mai multe livrări de spații, în 2020, se numără Floreasca-Barbu Văcărescu, Orhideea, Politehnică și Expoziției.

Stocul cel mai mare de spații noi de birouri se va livra în zonele din polul de business de Centru-Nord. În această parte a Capitalei, ce include zonele Floreasca-Barbu Văcărescu, dar și Expoziției și Dimitrie Pompeiu, șase mari clădiri de birouri vor fi date în folosință în 2020, cu o suprafață totală de 141.309 mp. O suprafață de circa 50.000 mp a fost rezervată de viitori chiriași. Pentru ea sunt semnate contracte de pre-închiriere din perioada 2018-2019.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Clădirea de birouri cea mai apropiată de finalizare este Globalworth Campus-Bldg. C, cu o suprafață totală de 28.000 mp, dintre care sunt deja ocupate spații de circa 22.000 mp. Construcția High-Tech se află într-un proiect complex, Globalworth Campus, cu 88.000 mp de spații de birouri și servicii, la standarde înalte de calitate și cu certificat verde BREAM. Printre chiriașii din campus se numără Amazon, Mindspace, Honeywell, Dell, Ademco, Stefanini, P4Cards, Mazars, Chain IQ, Delphi și Stradale.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Un alt proiect landmark așteptat în acest an este Ana Tower, din zona Expoziției, cu o suprafață totală de 35.602 mp, din care este pre-închiriată o suprafață de circa 15.000 mp. Chiriașul-ancoră, care a pre-închiriat cel mai mare spațiu aici, este PwC. Turnul de birouri cu înălțime de 110 metri va fi vizibil de la mare distanță și va avea spații de servicii.

Pe locul doi, ca mărime a stocului de spații de birouri noi livrate, va fi polul de business Centru-Vest, cu 111.400 mp, în subzonele Grozăvești, Orhideea și Politehnică. Acest pol, de centru-vest, are cel mai mare grad de pre-ocupare, în 2020. Mai mult de jumătate dintre spațiile de birouri preconizate pentru livrare sunt sub contract de pre-închiriere la începutul anului. Cel mai bun grad de ocupare îl au clădirile de birouri aflate în construcție în proiectele The Bridge și Campus 6.

Din suprafața de 20.191 mp (cât va fi livrată în 2020), The Bridge III, faza a treia din proiectul The Bridge, mai are disponibilă o suprafață de circa 3.000 mp. Printre chiriașii care au semnat pre-contracte se numără IBM. În proiectul Campus 6, se vor da în folosință în acest an două clădiri de birouri de clasă A, una pre-închiriată integral – Campus 6.2, cu o suprafață de 20.650 mp -, iar cealaltă, Campus 6.3, cu o suprafață totală de 17.580 m, din care mai este disponibil doar un spațiu de 300 mp. Printre chiriașii care au semnat pre-contracte de închiriere se numără Microsoft și Lagardere.

O clădire de birouri cu mai multe spații de birouri disponibile la pre-închiriere în zonă este Politehnica Business Tower. În zona ultracentrală din București, a treia ca importanță a spațiilor livrate în 2020, sunt în lucru cinci clădiri de birouri tip boutique, de clasă A, cu termen de predare în acest an, cu un total de circa 40.000 mp. Două dintre aceste proiecte premium, Dacia 1 și Dacia Casa Cesianu, sunt pre-închiriate integral.

Clădirile din zona ultracentrală cu spații disponibile la închiriere sunt Matei Millo Novotel Offices, H Victoriei 109 și Mendeleev Office. Sunt în lucru și preconizate pentru livrare clădiri mai mici de birouri în zonele Titan, Lujerului și Prelungirea Ghencea.

Articolul anterior

"Superambient de lucru", "Posibilități de promovare", "Medii tinere și dinamice", "Echipe energice și simpatice". Oare ce nu-ți zic anunțurile de recrutare?

Articolul următor

Piața locală de outsourcing, un business de 800 de milioane de euro. Câți români lucrează în acest domeniu și cât câștigă

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share