20 de ani de Secom, compania care s-a transformat într-un ecosistem integrat de soluții pentru un stil de viață echilibrat

Cea mai cunoscută companie de suplimente alimentare și lider pe piața locală în soluții de medicină integrativă împlinește 20 de ani.

Șapte din zece consumatori rămân fideli suplimentelor din portofoliul Secom. Brandul are cea mai mare rată de retenție din categorie – 66 la sută (studiul de notorietate de brand realizat de AHA Moments în octombrie 2023), iar în 2023 compania a primit distincția de Furnizor al Casei Regale a României.

Medicii apreciază Secom pentru calitatea și eficiența produselor din portofoliu, conform studiului IQVIA Recall Test, derulat pe un eșantion de 260 medici, în octombrie 2022. La nivel intern, Secom se bucură de un nivel de angajament crescut și constant în echipă, de 85 la sută. În ianuarie 2024, a primit certificarea Best Managed Company în programul cu același nume derulat de Deloitte, alături de Banca Transilvania, Bursa de Valori București și BRD.

“De 20 de ani, misiunea noastră este să influențăm pozitiv atitudinea și alegerile oamenilor legate de sănătate și stil de viață, să-i motivăm și să-i inspirăm să aibă grijă de ei. Pentru asta, am construit cu pasiune și dedicare, etic și sustenabil, un întreg ecosistem de produse și servicii”, spune Lucia Costea, co-fondator și CEO Secom Healthcare Group.

În 20 de ani, Secom s-a transformat într-un ecosistem integrat de soluții pentru un stil de viață echilibrat, care include un portofoliu de sute de produse – suplimente de calitate superioară, alimente funcționale și cosmetice naturale – și o rețea proprie de 17 magazine, unde oferă gratuit servicii de consultanță profesionistă și personalizată. Consultanții Secom au oferit 175.000 de ore de consultanță consumatorilor din magazinele fizice și online, prin serviciul de videoconsultanță disponibil pe secom.ro.

Conștient de importanța educației în menținerea sănătății, Secom a investit peste un milion de euro în programe de informare și promovare a prevenției și a principiilor unui stil de viață sănătos. Printre ele se numără podcastul lunar Supliment de bine, pe care compania îl realizează de cinci ani, alături de experți în domeniul sănătății, cele 25 de ediții ale revistei Perspective, Planul Bunelor Rutine, ce explică noțiuni din neuroștiință necesare asimilării de noi obiceiuri, și sutele de articole educative de pe secom.ro și good-routine.com.

“Măsura succesului Secom nu sunt cele 28 de milioane de produse vândute în cei 20 de ani, ci faptul că am ajutat milioane de oameni să trăiască mai sănătos. Încrederea lor este principalul motiv de mândrie la această aniversare. Promitem să fim alături de consumatorii noștri cu responsabilitate, cu produse de excepție și soluții inovatoare, capabile să le îmbunătățească sănătatea și în anii ce vor urma“, arată Andrei Costea, co-fondator Secom Healthcare Group.

Secom a investit peste un milion de euro în inițiative sociale și de voluntariat. Împreună cu cele 70 de ONG-uri, unități medicale și de învățământ partenere, a ajutat peste 100.000 de oameni.  

“Vom continua să sprijinim proiecte sociale ce susțin sănătatea și educația oamenilor din comunitățile în care activăm și nu numai. În 2024, prin programul Secom în slujba binelui, vom susține 23 de inițiative, nu doar financiar ori cu produse, ci și prin implicarea colegilor care le-au propus. Încurajăm voluntariatul și oferim fiecărui membru al echipei o zi liberă pe an, în care se poate implica personal în cauze sociale de suflet. Anul trecut, 101 colegi, 50 la sută din echipă, au făcut voluntariat în proiecte sociale, semn că sunt cu adevărat oameni buni în slujba binelui. În 2024, am încredere că numărul lor va crește“, spune Lucia Costea. 

Evoluția Secom a fost constantă și sustenabilă în cele două decenii de activitate. Între 2004 și 2023, compania a înregistrat o rată de creștere anuală compusă de 42 la sută. a primit zeci de premii, certificări pentru performanțe antreprenoriale și sociale, printre care Quality meDAL Health 2016 – conform studiului Qudal realizat de Icertias, Secom s-a clasat în top 6 companii antreprenoriale din România la EY Entrepreneur of the Year Romania 2018. Primul raport de sustenabilitate Secom a primit Silver Level Recognition (71 la sută) în Romania Corporate Sustainability & Transparency Index – CST Index 2022, Programul de CSR “Împreună în Slujba Binelui” a primit Gold Recognition, la categoria Sănătate, în Community Index 2023, și premiul III la CSR Awards 2023, la categoria Campanii interne de CSR.

DESPRE SECOM HEALTHCARE GROUP

Companie antreprenorială românească, este lider de autoritate în soluții de medicină integrativă pe piața locală. În cei 20 de ani de  activitate, și-a construit o reputație solidă în domeniul importului și comercializării de produse premium pentru sănătate și frumusețe cu ingrediente studiate, certificate și brevetate la nivel global.

Secom Healthcare Group este alcătuit din diviziile Secom – divizia business-to-business, care gestionează portofoliul de suplimente alimentare, distribuția și promovarea sa pe piața locală, Secom Retail – divizia de business-to-consumer, care coordonează lanțul de 17 magazine fizice Secom și e-shop-ul secom.ro, unde se regăsește tot portofoliul companiei, Good Routine – brandul de lifestyle de suplimente alimentare, creat de Secom, care este comercializat în România și în alte opt țări, prin divizia Secom International Markets. 

Are o echipă de 200 de oameni și un portofoliu divers de sute de produse premium din trei categorii: suplimente alimentare – produse realizate de producători internaționali de renume și suplimente Good Routine, create de Secom, alimente funcționale cu ingrediente ecologice și cosmetice naturale. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share